Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 3.12-4.12.2022

Extraliga U22 - 3. kolo

V minulých dvou kolech jsme byli vždy úspěšní na 50%, a tak jsme očekávali, jak dopadneme tentokrát. Hrálo se již podruhé v sezóně v Lanškrouně, a asi to ani ještě nebude naposledy.Tentokrát jsme ale začínali již prvním utkáním od 10.00.Do Lanškrouna jsme se dostávali strastiplně přes extraligové utkání žen v Kutné Hoře, a s využitím azylu u Chládků v Zábřehu na Moravě. Tímto jim patří díky.

První utkání : TJ Ostrava – VO TJ Lanškroun 3:2 (-18,19,-23,17,10)
Sestava : Koloničná Saša, Jasečková Nela, Chládková Adéla, Vytisková Eliška, Bidláková Tereza, Bauerová Aneta, libero Tobiášová Nela – Adámková Michaela, Šťastná Ema, Gavlasová Anna, Orálková Adéla
Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Soupeřky nás hned v úvodu zatlačily do hluboké defenzívy, ze které jsme se nemohli vůbec vzpamatovat. Výrazně jsme prohrávali až o devět bodů. Sice jsme potom ještě zkorigovali na 15:19, na víc jsme se ale nezmohli.
To do druhého setu jsme nastoupili úplně v jiném rozpoložení. Po vyrovnaném úvodu setu jsme se trhli na 11:6. Pomáhalo nám ale i to, že tentokrát se soupeřkám nedařilo uplatnit svoji nejsilnější zbraň, kterou je servis. Chybovaly častěji, než je u nich obvyklé. Přesto ještě vyrovnaly na 17:17. My ale zabrali a set uhráli.
Třetí set byl boj o každý bod a o každou výměnu. Nám se na chvíli podařilo malinko trhnout, ale to trvalo jen chvíli. Skóre bylo znovu srovnáno. Za stavu 23:22 jsme měli setbol na rukou, kdy jsme nešťastně vybrali vytlučený blok soupeřek do autu. Set jsme prohráli.
Dokázali jsme se ale vzchopit a ve čtvrtém setu jsme hráli velmi dobře. Náskok, který jsme si vypracovali, jsme nepustili, a poslali tak utkání do pátého setu.
V něm za stavu 4:4 došlo ale k vážnému zranění naší smečařky Nely Jasečkové. Soupeřovo účko špatně vyhodnotilo nahrávku a doskočilo na naší stranu. Nela jí při bloku dopadla na nohu a utrpěla těžký výron pravého kotníku. Zranění bylo velmi bolestivé a byli jsme nuceni i přivolat sanitku, která ji odvezla na vyšetření. Doufejme jen, že to nebude tak vážné, jak to vypadalo a všichni jí přejeme brzké uzdravení. Postu smečařky se zhostila do konce setu Ema Šťastná, a nutno dodat, že velmi dobře. Tie-break jsme jasně vyhráli. A bojovali jsme i za Nelu. A konečně jsme Lanškroun porazili.

Druhé utkání : TJ Ostrava – VK Prostějov 3:0 (19,19,11)
Sestava : Koloničná Saša, Chládková Adéla, Vytisková Eliška, Bidláková Tereza, Bauerová Aneta, Gavlasová Anna, libero Tobiášová Nela – Adámková Michaela, Šťastná Ema, Orálková Adéla
Ve druhém utkání jsme narazili na soupeřky, se kterými jsme ještě nehráli. Dal se očekávat opět tuhý boj, na jejich straně jsou kvalitní hráčky. V případě vítězství se nám otevíraly dveře do první trojky, a bylo potřeba se o to pokusit.
Z důvody zranění Nely Jasečkové jsme museli kombinovat se sestavou. Na smeč přešla Saša Koloničná, na účko šla Anička Gavlasová. Obě dvě svoji úlohu zvládly velmi dobře, a odehrály dobré utkání.
Úvod nám již tradičně moc nevyšel, a rychle jsme prohrávali 2:7. Naštěstí jsme ale rychle zabrali a srovnali skóre. V závěru setu již byla kvalita i větší vůle po vítězství na naší straně.
Druhý set jsme na začátku pokračovali v našem dobrém výkonu, a rychle si vypracovali solidní náskok. Ten se nám dařilo držet, a soupeřky jsme již do setu nepustili.
Třetí set se potom stal jednoznačnou záležitostí. Za dvacet minut to bylo 25:11. Soupeřky již rezignovaly, a utkání odevzdaly.
V tabulce se držíme na pátém místě, a příští kolo budeme hrát 15.ledna na domácí palubovce.
Soupeřkami nám budou Olymp a Brno, takže to budou velmi těžká utkání. Alespoň se podíváme, jak obě družstva hrají. V naší druhé skupině se udržel Lanškroun po jasném vítězství nad Prostějovem 3:0. Postup je pěkný, bohužel nám radost kalí zranění Nely.
Nutno ještě podotknout, že tentokrát jsme podali asi zatím nejlepší výkon, a to v obou utkáních.

Autor, trenér: Radek Brzobohatý
 

2. liga žen
Soutěž : 2-Z-C (2.liga žen)
Místo : Slatinská 43, Brno
Termín : sobota 3.12.2022 v 10.00 a 12.30

První utkání : TJ Sokol Brno-Juliánov - TJ Ostrava B 0:3 (-23,-24,-22)
Sestava : Polášková Tereza, Karlíková Veronika, Adamčíková Monika, Poláchová Ivana, Ruszová Anna, Koloničná Saša, libero Planková Karolína - Jošková Monika, Augustinová Eliška, Pyrtová Eva, Koloničná Petra

Druhé utkání : TJ Sokol Brno-Juliánov - TJ Ostrava B 1:3 (-23,21,-18,-22)
Sestava : Augustinová Eliška, Pyrtová Eva, Koloničná Petra, Ruszová Anna, Koloničná Saša, Karlíková Veronika, libero Jošková Monika, Planková Karolína - Polášková Tereza, Adamčíková Monika, Poláchová Ivana

V posledním letošním venkovním utkání jsme zavítali k nejvzdálenějšímu soupeři, do Brna.
Hrálo se v netypickém prostředí, v nafukovací hale na Juliánově. O této hale kolovaly různé zvěsti, ale skutečnost nakonec nebyla tak hrozná. Na drsném povrchu se sice nedalo jít do pádu do skluzu, ale teplota byla ještě přijatelná, a prostor byl velký, takže se nakonec nehrálo tak špatně.
Nebyli jsme úplně kompletní, ale vzhledem k našemu širokému kádru to neměla být komplikace. Soupeřky nehrály vůbec špatně, a celkem s námi držely krok. Nám to nešlo především v obraně, a když jsme k tomu přidali slabší servis, tak jsme jen sporadicky získávali body při našem podání. Přesto jsme vedli 13:10. Potom ale soupeřky sedmi body otočily, a před koncovkou vedli již 21:16. V ten moment jsme zabrali, podržela nás na podání Monika Adamčíková, a sedmi body v řadě jsme set zvrátili.
Druhý set byl až do koncovky velmi vyrovnaný. Maximálně to bylo o dva až tři body. Na větší náskok jsme se nezmohli. Nakonec jsme museli i odvracet jeden setbol, ale set jsme uhráli.
Třetí set probíhal velmi podobně jako ten druhý. My po celou dobu mírně vedli, tentokrát si ale soupeřky setbol nevypracovaly. Tři uhrané koncovky znamenaly vítězství 3:0.

Do druhého utkání jsme jako již tradičně obměnili sestavu tak, že na hřiště šly všechny hráčky, které nehrály první utkání. V první setu jsme ale tahali za kratší konec. Ale nepřestávali jsme věřit ani za nepříznivého stavu 15:21. To nás zase podržela podáním Verča Karlíková, a koncovka opět pro nás.
Do druhého setu jsme ale vstoupili příšerně. Deset bodů v řadě znamenalo stav 1:10. Postupně jsme se ale začali zvedat a soupeřky dotahovat. Když se nám podařilo snížit na 20:21, tak to vypadalo, že bychom i tentokrát mohli set urvat. Ale bohužel se nestalo.
Museli jsme i trochu zamíchat sestavou, a třetí set se stal jednoznačnou záležitostí pro nás. Výrazně jsme tentokrát vedli od začátku, a nepustili si soupeřky na dostřel.
No jenže ve čtvrtém setu to opět bylo 3:11. Rychlými devíti body jsme ale srovnali, a vzápětí si vytvořili náskok čtyř bodů. Ten se nám podařilo udržet, a tak jsme domů odjížděli se všemi body.

Protože z posledního kola s našimi juniorkami máme jedno utkání předehrané, a druhé hrajeme až v lednu, čeká nás v sobotu poslední utkání. Tentokrát s Novým Jičínem, a doma.
A protože nečekaně ztratil všechny body Bílovec ve Frýdku-Místku, tak jsme se přiblížili ke druhému místu na jeden bod. Zároveň jsme si upevnili třetí místo v tabulce.

Autor, trenér: Radek Brzobohatý


Liga juniorek - U20
2. liga U-20 - Skupina "E"  13. a 14. kolo
SVK Nový Jičín - TJ Ostrava "B"    0:3 (-20,-21,-25)
SVK Nový Jičín - TJ Ostrava "B"    2:3 (-17,22,18,-21,-10)

Nedělní utkání s CZE Nový Jičín, které se hrálo v náhradní hale v N. Jičíně jsme vyhráli.
Měli jsme co oplácet z první části soutěže kdy jsme prohráli doma 2:3 a 2:3.
A tak naše děvčata od prvního hvizdu rozhodčí šla do utkání s elánem, chutí a disciplínou. Po opravdu dlouhé době jsem hráčkám neměl co vytknout. Celé družstvo nádherně pracovalo. Příjem podání, rozehra, útok a vykrytí útoku, vše fungovalo na 130%. Konečně jsem viděl hru našeho týmu, na kterou jsem čekal v kategorii U20 velmi dlouho. Celý tým tímto opravdu chválím!!!.
Do druhého utkání jsme s asistentkou Alicí postavili zcela nový útok. Začátek trošku skřípal, ale vše se nakonec "utřepalo" a děvčata první set vyhrála. Trocha zmatku a druhý a třetí set jsme prohráli. Ke konci třetího setu jsem začal na palubovku vracet děvčata z prvního utkání, ale na úspěch to již nestačilo. Čtvrtý set již hrála sestava z prvního utkání a set jsme vyhráli a pátý rozhodující také.
Vyhráli jsme 3:0 a 3:2 a pět bodů do tabulky je doma 

Liga kadetek - U18
2. liga U-18 - Skupina "D"  13. a 14. kolo
VK Královo Pole B - TJ Ostrava "B"   3:0 (12,16,12)
VK Královo Pole B - TJ Ostrava "B"   3:0 (16,19,23)

Sobotní utkání "venku" s VK Královo Pole - Brno jsme nezvládli.
Prohra 3:0 a 3:0 mě mrzí. Až ve třetím setu druhého utkání začala děvčata hrát dobře. Škoda, že v závěru tohoto setu za stavu 24:23 pro soupeře, jsme nedokázali situaci zvládnout. Nechápu proč se holky nedokáží dostat do tempa a hrát na 100% po celé utkání.
V tabulce jsme klesli na třetí místo. Věřím, že se příští týden opět vzchopíme a body zůstanou doma.

Autor, trenér: Jirka Záveský