Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - PLAY-OFF Čtvrtfinále: VK Královo Pole - TJ Ostrava 3:0

Po vyrovnané bitvě v Ostravě zamířil tým Zdeňka Pommera v pátek do Králova Pole k dalšímu zápasu čtvrtfinále s jasným cílem. Urvat konečně nad brněnskými volejbalistkami nějaký set a pokusit se odvrátit hrozbu konce sezóny. První dvě sady ale v hale na Vodově ostravské hráčky vůbec nezvládly a dohromady v nich vybojovaly pouhých 22 bodů. Třetí set byl sice zpočátku vyrovnanější, žádná senzace ze strany Ostravy se ale nekonala. KP Brno soupeřky jasně přehrálo, potřetí za sebou nad nimi zvítězilo bez ztráty setu a nejrychlejším možným způsobem stvrdilo svůj postup do semifinále. Na svoje konto si navíc KáPéčko připsalo už dvacátou extraligovou výhru v řadě. Pro Ostravu sezóna 2022/23 skončila.

VK Královo Pole – TJ Ostrava 3:0 (25:13, 25:9, 25:18)

stav série 3:0

Rozhodčí: Možnár N., Olt.J.  
Počet diváků: 430

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Kuníková, Hrušecká, Moreno Borrero, Bukovská, Koulisiani, Nikolova, libera Digrinová, Šmardová. Střídaly: Pelikánová, Stojkovic, Rožnovjáková, Kamasová
Hosté: Kašparová, Mikelová, Jedličková, Skřivanová, Jasečková, Hadáčková, libero Jančová. Střídaly: Dabrowska, Bauerová, Chládková, Výtisková, Fukalová

Ohlasy po utkání:
Daniela Digrinová (kapitánka VK Královo Pole): „Na skóre dnešní zápas vypadal hrozně jednoduše, ale myslím si, že jsme si to dnes takhle zasloužily, protože jsme dělaly, co jsme měly, předvedly jsme asi nejlepší servis v celé sérii a soustředily se na každý balón. Ostrava to určitě nevzdala, což bylo vidět na začátku třetího setu. Každopádně jedeme dál.“
Erik Nezhoda (trenér VK Královo Pole): „Jsem rád, že jsme i v posledním utkání, stejně jako v celé sérii potvrdili roli favorita, a jsem vděčný celému týmu, jak profesionálně se k dnešnímu zápasu postavil a s přehledem ho zvládl vyhrát.”
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dnes jsme chtěli navázat na náš domácí zápas, což se nám vůbec nepovedlo. Soupeř nás brutálně zatáhl servisem hned od prvního balónu a my se jen těžko prosazovali. To KáPéčku vydrželo celý zápas, my jsme se nedostávali z rotací a Brno vyhrálo naprosto zaslouženě. Vezmeme si z toho ponaučení, za mě je ale Královo Pole letos výborně poskládané a jednoznačný aspirant na zlato. My jsme si s ním letos zahráli i finále Českého poháru žen, což považuji pro Ostravu za úspěch, nicméně taky jsme prohráli 3:0. Brno od začátku prosince nikdo neporazil a těmito výsledky jen potvrzuje své kvality. Na druhou stranu nám by slušely nějaké sety a zápletky a z toho se musíme poučit. Každopádně se budeme snažit z této sezóny i z nasbíraných zkušeností vytěžit a pokračovat v práci, kterou v Ostravě děláme.“

Popis utkání:
Domácí volejbalistky hned na začátku utkání soupeřkám mírně odskočily (8:6) a ostravský tým s nimi krok srovnat nedokázal, právě naopak. Vedení Králova Pole tak narůstalo (16:11) a do koncovky vstupovaly svěřenkyně Erika Nezhody za stavu 20:12. Ostravě už pak přenechaly jen jediný bod a v setu zvítězily poměrem 25:13.
Druhá sada byla jasnou záležitostí domácích, které Ostravě rychle utekly na 12:4 a hostující se jejich náskok snažily zkorigovat marně. Za stavu 14:6 si vzal Zdeněk Pommer time out, po něm však následovalo eso Ely Koulisiani a po sérii několika bloků vedlo Brno už 19:7. I závěr sady se odehrával v téměř exhibičním tempu a na 25:9 ho ukončila přesnou smečí střídající Marie Rožnovjáková.
Ve třetím dějství sice za stavu 4:6 svitla hostujícím malá naděje, dvoubodový náskok ale byl to jediné, co Ostravě Královo Pole v tomto setu dovolilo. Domácímu týmu se podařilo rychle srovnat na 7:7 a pokračoval ve své spanilé jízdě z předchozích dvou sad. Za stavu 15:8 si ještě Ostrava vzala time out, ten už však žádnou spásu nepřinesl, a tak si KP Brno dokráčelo bez problémů k výhře 25:15, kterou stvrdilo svůj postup do semifinále.
Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Ela Koulisiani, jíž cenu předali čtvrtfináloví ambasadoři zápasů Králova Pole – biatlonistka Tereza Vinklárková a Ondřej Furko z Draků Brno.

Autor: Barbora Mertová, Ivo Stejskal
        

 

 

2. část soutěže - play-off 
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Volej.tv