Facebook icon
YouTube icon

Adéla Chevalierová: "Cítím na sobě, že se v Ostravě zlepšuji" (14.1.2018)

V létě vyměnila jih Moravy za sever a zahrála si Challenge Cup. Libero Adéla Chevalierová má jasno:

Cítím na sobě, že se v Ostravě zlepšuji

Z jihu Moravy přesídlila vloni v létě na sever a v extralize volejbalistek hájí v této sezoně barvy TJ Ostrava. Zítra se dvacetiletá Adéla Chevalierova vrátí do Brna. Do haly ve Vodové ulici poprvé přijede jako host. „S Královým Polem už jsme hrály v Ostravě 3:1, tam jsem od té doby ještě nebyla. Mám z toho trošku smíšené pocity, ale víc se na to asi těším," svěřila se 176 centimetrů vysoká hráčka, nastupující na postu libera.

Nelitujete, že jste změnila dres?
Ani trošku, v Ostravě jsem spokojená na sto dvacet procent. Líbí se mi tady, trenér, holky a všechno je super. Myslím si, že mi to volejbalově hodně dává. Zdeněk Pommer je dobrý trenér se spoustou zkušeností a cítím na sobě, že se zlepšuji. Hodně se ale ještě mám co učit i od zkušených spoluhráček, třeba blokařky Ivy Nachmilnerové nebo smečařky Heleny Kojdové.

Takže výkon ještě není stoprocentní?
Myslím si, že nikdy to nebude asi úplně tak, že bych všechno udělala na sto procent. Nikdo není dokonalý, ale chybami se člověk učí.

V Challenge Cupu jste porazily chorvatský Osijek dvakrát 3:0. Byl to pro vás zážitek?
Evropský pohár hraju poprvé a je to hodně velká zkušenost. Když jsme jely do Chorvatska, docela to na mě dolehlo. Ze začátku jsem byla nervózní, ale potom jsme zápas dobře rozehrály. V domácí odvetě už jsem byla v klidu, hrálo se mi lépe, soupeřky jsem znala.

V osmifinále se utkáte s OrPo Orívesi. První zápas hrajete 24. ledna ve Finsku.
To bude trošku výlet, ale myslím si, že je to pro nás dobré. Zkusíme si zahrát i s jinými soupeřkami, než jsou v české extralize. Moc se na to taky těším.

Teď vás ale čekají dva důležité zápasy v domácí soutěži -zítra v Brně proti KP a v pondělí doma s Olomoucí. Nebudou vám chybět sily?
Máme toho teď strašně moc, takže si myslím, že to bude pro nás docela náročné. Musíme zůstat pořád koncentrované, abychom všechno zvládly, protože už jde o hodně.

Olomouci asi budete v souboji o 2. místo v tabulce chtít vrátit porážku 2:3 z listopadového duelu. V něm jste na Hané vedly 2:0 na sety...
Bude to bitva, po prohraném tie-breaku na ni ztrácíme jeden bod. Teď se budeme snažit vyhrát za plný počet, abychom byly druhé. Napřed ale budeme muset řešit sobotní zápas v Brně, kde nechceme nic ztratit, a pak až Olomouc.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník