Facebook icon
YouTube icon

Agelky v závěru nadstavby zdolaly Ostravu (11.3.2016)

Volejbalová nadstavba je již minulostí. Prostějovský celek ji uzavřel výhrou nad Ostravou a z prvního místa, tak opět neohroženě dokráčel až do play-off.

Ostrava je jedním z největších překvapení této sezony. Finalistky Českého poháru dokonce letos Prostějov porazily. A i v pátečním střetnutí favorita potrápily. Čadův tým nebyl ze začátku zápasu ve své kůži, dokázal jen srovnat krok s odvážnou Ostravou, ale dostat se do vedení se mu nedařilo. Až smeč Matienzové znamenala otočení nepříznivého stavu na 15:14. Zapracovala i Markevichová a domácí rázem vedly o pět bodů. Výhru v úvodním setu si už vzít nenechaly.

Start do druhé části opět patřil hostům. Ostrava dokonce vedla 6:3 a kouč Čada si vzal oddechový čas. Agelky se však nechytly a i nadále prohrávaly. Vedení pro domácí tak zajistil až blok v podání Borovinšekové. Ostrava však srovnala na 12:12. Markevichová na síti začala být znovu nebezpečná. Pommerův výběr se ale nechtěl vzdát a dosáhl srovnání na 20:20. Nakonec v dramatické koncovce triumfovaly hostující hráčky 25:23.

„Já jsem spokojený především s druhým setem. V Prostějově je těžké hrát, ale myslím, že jsme zvládli vyrovnanější partii. Věřím, že nás to posune výkonnostně na play-off," řekl po zápase lodivod Ostravy Zdeněk Pommer.

Do třetí části Agelky přímo vletěly a brzy vedly 4:1. Nachmilnerová, ale dokázala srovnat. Duel se tak znovu změnil v přetahovanou o každý míč. Agelky ale konečně přeřadily na vyšší rychlostní stupeň a soupeřkám utekly. Poté přišly znovu chyby a návrat hostů do hry. Prostějov přesto vyhrál 25:17.

Čtvrtá sada byla tou poslední. Hanačky šly rychle do čtyřbodového vedení, hosté ale znovu své manko stáhli. Prostějov opět odskočil a už suverénně kráčel za další výhrou. Čtvrtý set získaly Agelky v poměr 25:18 a celkově zvítězily 3:1 na sety.

„Až tak těžký ten zápas nebyl. Prohráli jsme jeden set, ale pak už Ostrava neměla koncovku. Měli jsme problémy na přihrávce, dlouho jsme chybovali v obraně, ale přesto jsem s výhrou spokojen," usmíval se prostějovský lodivod Miroslav Čada.

VK Agel Prostějov – TJ Ostrava 3:1 (19, – 23, 17, 18)
Rozhodčí: Jan Slezák a Michal Kostka. Čas: 92 minut.

Prostějov: Vargasová, Weissová, Steenbergenová, Borovinšeková, Markevichová, Matienzová – libero Kovářová – střídaly: Soaresová, Gambová. Trenér: Miroslav Čada
Ostrava: Nachmilnerová, Toufarová, Kojdová, Zedníková, Zemanová, Válková – libero Červenková –střídaly: Kukučová, Součková, Kvapilová, Čuboňová, Urbanová. Trenér: Zdeněk Pommer

Autor: Lukáš Horák
Zdroj: denik.cz