Facebook icon
YouTube icon

Bude to zápas o nás, na Poreč jsme se připravili, říká kouč volejbalistek Pommer (14.12.2016)

Domácí generálku na něj zvládly, i když v 11. kole extraligy nad Sokolem Frýdek-Místek vyhrály s odřenýma ušima 3:2. „Musíme se z toho poučit a hrát lépe," říkal hned po sobotním zápase Zdeněk Pommer, trenér Ostravy a české reprezentace.

Co ví o dnešních soupeřkách? „Nastudovali jsme si jejich dva zápasy. V týmu nemají žádnou cizinku, hrají komplexně. Vloni se v Challenge Cupu utkaly s Olomoucí a ta přes ně přešla dvakrát 3:0, teď je kádr trošku jiný. Bude to ale zápas o nás a my se na něho připravili," prozradil Pommer, který v minulé sezoně Ostravu dovedl k prvnímu bronzu v extralize a stříbru v Českém poháru.

V aktuální tabulce nejvyšší soutěže jsou jeho svěřenkyně třetí za vedoucím Prostějovem a Olomoucí. Volejbalistkám Poreče v osmičlenném pelotonu chorvatské superligy patří šestá příčka. V čele je Marina Kaštela, s níž v neděli prohrály doma 0:3, druhé jsou úřadující mistryně z Mladosti Záhřeb.

„Od prvního balonu do toho musíme jít naplno. Poreč sice hraje doma, ale chceme ji zatlačit servisem, a když uděláme ještě méně nevynucených chyb v útoku než proti Frýdku, tak věřím, že ten zápas zvládneme a pozveme tím diváky na domácí odvetu 11. ledna u nás v hale," má jasno ostravský kouč.

Vítěz série se ve 2. kole Challenge Cupu utká s úspěšnějším týmem z dvojice KP Brno Niederösterreich Vídeň. „Naší motivací není další soupeř, ale výhra. Chceme uspět v zápasech prvního kola, pro Ostravu je to historická premiéra. Bude to náročné, ale my se s tím popereme," slíbil Pommer.

Družstvo se z Chorvatska vrací domů v noci hned po zápase, protože už v sobotu ho čeká duel 12. kola extraligy v hale pátého Přerova.


Z autobusu zamířily volejbalistky do haly na trénink
Vzdušnou čarou je to 619 kilometrů, po silnici jich z Ostravy do chorvatské Poreče urazíte 780. Dva řidiči autobusu s volejbalistkami TJ Ostrava to včera zvládli za 11 hodin a 55 minut.

Od haly ve Varenské ulici čtyřiadvacetičlenná výprava odjížděla za mrazivého rána, kdy teploměr ukazoval sedm stupňů pod nulou a všichni trošku mrzli kvůli poruše na topení i po cestě. „Ještě, že jsem si vzala deku," řekla nahrávačka Kateřina Valková. Závadu se podařilo odstranit ještě před Mikulovem, takže pak už si hráčky jízdu zpestřily sledováním videa, stihly Harryho Pottera, Účastníky zájezdu i Bobule.

„Bylo to moc krátké, ještě mám plno učení," smála se univerzálka Magdalena Zedníková. „Podporovaly jsme se, já jsem se taky učila," prozradila smečařka Marie Toufarová.

Do Poreče tým dorazil v šest hodin večer. „Takže plán B, jde se přímo na trénink," oznámil už na slovinsko-chorvatských hranicích kouč Zdeněk Pommer. Po chvilce bloudění uličkami města ochotná místní řidička ve svém voze dovedla autobus až před velkou sportovní halu. „Jé, tady to znám, s reprezentací jsme tady hrály vloni na Grand Prix, prostředí je příjemné a je tady dobrá orientace," zaradovala se Toufarová. Jenže jí to nevydrželo dlouho, ta správná, a o něco menší hala Veli Jože, byla o tři sta metrů dál. V ní si večer volejbalistky poprvé vyzkoušely zelenou palubovku, na které budou dnes večer hrát.

OD ZVLÁŠTNÍ ZPRAVODAJKY DENÍKU PŘÍMO Z POREČE - Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz