Facebook icon
YouTube icon

Bývala brněnskou Šelmou. Teď se je nahrávačka Pospíšilová snaží zkrotit (11.3.2021)

Ještě předloni byla jednou z brněnských Šelem, ve čtvrtfinále extraligy volejbalistek teď proti nim stojí v dresu TJ Ostrava. „Holky znám skoro všechny, se třemi čtvrtinami týmu jsem hrála," prozradila pětadvacetiletá nahrávačka Anna Pospíšilová.

Série play-off je na tři vítězství a po dvou zápasech je zatím stav nerozhodný 1:1. Oba souboje rozhodl až pátý set a z výhry se vždy radovalo domácí družstvo.

„Je to hodně vyrovnané, ale dost si to děláme samy. Vždycky jedeme na vlně, dáme pár bodů a pak nás soupeřky našimi blbostmi dotáhnou. Když odstraníme některé zbytečné chyby, můžeme je určitě zlomit a vyhrát víc v klidu,“ poznamenala ostravská volejbalistka.

S tím, že se na bývalé spoluhráčky snaží vyzrát, nemá problém. „Nevidím rozdíl proti ostatním týmům. V extralize se známe všichni se všemi, takže mi to nepřijde jiné, jako když hrajeme s dalšími soupeři,“ svěřila se Pospíšilová.

Nevadí jí ani, že obě čtvrtfinále se protáhla do tie-breaků. „Dnes jsme to mohly rozhodnout dřív,“ litovala po druhém duelu, který domácí Ostrava mohla v pondělí ukončit ve 4. setu. Jenže ani jeden ze tří mečbolů neproměnila.

„To nás mrzí, ale jsem ráda, že po prohraném čtvrtém setu jsme na to dokázaly v tie-breaku už nemyslet a vyhrát ho. Řekly jsme si, že budeme bojovat o každý balon, a vyšlo to,“ přiblížila 179 centimetrů vysoká nahrávačka náladu ve svém týmu.

Nervozitou v soubojích pod sítí netrpí. „Jak jsme ve hře a soustředíme se na každý balon, jde nervozita úplně stranou. Ani si neuvědomím, že to je tie-break,“ konstatovala.

Čtvrtfinále pokračuje ve čtvrtek v Brně a v neděli v Ostravě. Dojde i na pátý zápas? „Samozřejmě chceme, aby to bylo na čtyři pro nás. Říkáme si, že brněnské holky jsou starší, a čím toho odehrají víc, budou unavenější. Tie-breaky by tak mohly být naše výhoda,“ se smíchem naznačila ostravský plán. „Věříme, že se to zlomí a sérii vyhrajeme. Třeba v pátém zápase,“ dodala už vážně.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravcskoslezský deník