Facebook icon
YouTube icon

Český pohár starších žaček

TJ Ostrava - Orion   2:1 (20,-23,7)
Zápas začal pro nás dobře, začaly jsme hrát velni aktivně. Poprvé v našem družstvu nastoupilo libero, které se muselo s naším týmem sehrát. Příjem nám trochu vázl, ale pomáhaly nám hráčky na útoku i v obraně na síti. V 2. setu jsme udělaly v koncovce pár chyb a tím jsme tento set ztratily. V tie breaku jsme si věřily a tlačily na soupeře servisem. Utekly jsme mu o 5 bodů a tento náskok zvyšovaly.

Ostrava - VK PFN Znojmo A   2:0  (15,21)
Opět jsme začaly dobře servírovat, sice soupeř hledal na přijmu naše libero, tak jsme musely zlepšit příjem. Na útoku jsme soupeře drtily. Nepustily jsme jej do větších akcí. V 2. setu jsme nechaly soupeře trochu rozehrát proto v koncovce jsme musely být obezřetné, a nechybovat. Velkou oporou byl pro nás servis.

Ostrava - VK Jirkov   2:0  (19,19)
K prvnímu zápasu nedělního dne jsme nastoupily s čistou hlavou. Od začátku jsme hrály uvědoměle. Někdy nám příjem trochu ulítl, ale vždy jsme se snažily jej zpracovat co nejlépe a pokaždé tvrdě útočit. V koncovkách obou setů jsme hrály přesněji a dařilo se nám více než soupeři.

TJ Ostrava - Uherské Hradiště    2:1  (21,-23,10)
Náš oblíbený soupeř nás tlačil hodně servisem, který jsme nedokázaly pořádně přijmout. V 1. setu jsme měly více štěstí a tak jsme jej získaly ve svůj prospěch. V 2. setu jsme prohrávaly 15:5, opět nás tlačil soupeř servisem. Ale v koncovce měl více štěstí a tak jsme jej ztratily a opět následoval zkrácený set. V něm jsme měly více štěstí a koncovku jsme zvládly.

Hlincovka - Ostrava    2:1  (-25,21,6)
Těžký soupeř, který byl výborný v útoku. Snažily jsme se jej bránit na síti, ale soupeř smečoval do lajny, kde nám nevycházelo přijímat.
1. set se nám povedlo v koncovce vyhrát. 2. set jsme hrály opět tvrdě, ale soupeř měl lepší servis a my zkazily servis v momentech, kdy to nebylo vhodné. Zkrácený set byl v plné režii soupeře.

15. ZŠ v Plzni - TJ Ostrava   2:1  (10,-19,12)
Jak kdyby jsme byly hodně unavené, přestaly jsme hrát. Soupeři vycházelo všechno a my byly rády, že jsme uhrály alepsoň 10 bodů. V 2.setu jsme se zlešily v útoku a i v obraně. Vycházela nám i hra v poli. Opět jsme šly do zkráceného setu. Tam jsme udělaly zbytečné chyby v koncovce a tak jsme získaly pouze jeden bod.

Lokomotiva FOSFA Břeclav A - TJ Ostrava   1:2  (20,-22,-15)
Posledním soupeřem byla Břeclav. Zápas byl velice vyrovnaný. Soupeř na nás tlačil útočným servisem. 1. set jsme prohrály vlastními chybami. Do druhého setu jsme nastoupily s větší razancí, snažily jsme dát do toho větší razanci. V útoku jsme se zlepšily  a v koncovce jsme měly více štěstí. Tie break  byl boj o každý bod. Prohrávaly jsme 10:14, ale pak šla Ema na servis a srovnala. Soupeř se opět ujal vedení 15:14 a my jsme hrály jako lvice a vyrovnaly jsme na 15:15. Poté šla Elen na servis a nezkazila. Tim týmu pomohla a svojí bojovností jsme otočily skóre na 16:15. Další servis bylo eso, a tím zisk 2 bodů.

Napsala: Jedličková Elen
Trenér: Iveta Krátká

Český Pohár - CP-ZKY-F1  "2.osmička"    2.místo

Termín: 18.-19.1.2020
Pořadatel: TJ Ostrava
Hala: Hala míčových sportů        
Adresa: Varenská 40a, Ostrava   70200

Výsledky a tabulku naleznete ZDE...