Facebook icon
YouTube icon

Český tým v Golden European League žen 2018

Do Final Four v maďarské metropoli Budapešti postoupila čtyři družstva. Naše reprezentace, Finsko, Bulharsko a domácí Maďarsko. A právě domácí určil los jako naše soupeřky v semifinále.

Naše volejbalistky prošly základní skupinou velmi hladce, ač skupina určitě jednoduchá nebyla. Bojovné Slovenky, nevyzpytatelné Španělky a neoblíbené Bělorusky tým pod taktovkou Zdeňka Pommera s přehledem přehrál a postoupil do Maďarska bez porážky. Po šesti letech se tak podíval do finále Evropské ligy. Naposledy, kdy naše ženská reprezentace hrála finále Evropské ligy, tak si odvezla zlaté medaile.

Letos to bohužel nevyšlo, když v semifinále Češky prohrály s domácím týmem. V pátečním utkání již přehrály Finsko a odvážejí si z Budapešti bronzové medaile. Postup do Challenger Cupu sice nevyšel, ale letos je čeká ještě vrchol a tím je kvalifikace na ME 2019.

Předvedený výkon, hlavně v základní skupině, dává dobré výhledy nejen na zmiňovanou kvalifikaci, ale hlavně do budoucna. Trenérovi Pommerovi a jeho asistentům se podařilo zakomponovat do výběru mladé nadějné hráčky, které na palubovce ukázaly, že „na to mají“. Podařilo se družstvu naordinovat útočný způsob hry a bojovný duch. Nyní mohou děvčata vyléčit „šrámy“ po dlouhé sezóně a v klidu se začít připravovat na veledůležitou kvalifikaci na ME.

Děkujeme za skvělou reprezentaci v 2018 CEV Volleyball Golden European League a přejeme hodně štěstí a hlavně zdraví  v další sportovní kariéře.

Autor: Jiří Carba
Zdroj: cvf.cz
Foto: cev.lu