Facebook icon
YouTube icon

CEV CUP WOMEN 2018: TJ Ostrava (CZE) - UVC Holding GRAZ (AUT) 3:2

CEV Cup – 1. kolo, 1. utkání

Již třetí rok po sobě se dostala Ostrava do evropského poháru a po dvou účastech v Challenge cupu (vždy čtvrtfinále) letos absolvuje premiéru v druhém nejsledovanějším poháru – CEV cupu. Evropská volejbalová federace neschválila kvůli nedostatečné divácké kapacitě naši halu na Varenské ulici a tak jsme museli odehrát utkání v domovské hale mužů v hale SAREZA. Naše hráčky se vypořádaly s cizím prostředím relativně dobře a předvedly v některých fázích zápasu bojovný výkon, který stačil na výhru v tiebreaku. Odveta se hraje v rakouském Grazu ve čtvrtek 6.12.

TJ OSTRAVA - UVC Holding GRAZ 3:2 (28:26, 16:25, 18:25, 25:15, 15:9)

Rozhodčí: CHUMAK Ivan (RUS), RENTZSCH Ines (GER)
Počet diváků: 450

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Žolnerčíková, Zemanová, Kašparová, Makauskaite, Nečasová, Diatková, libera: Chevalierová., Červenková. Střídaly: Sedláčková, Lukáčová, Zedníková, Faltínová.
Hosté: Grebien, Schwarzenberger, Nesimovic, Dorfler, Konrad Dumphart libera: Oberhauser, Radl. Střídaly:, Witsch, Peischl, Tuluk, SchrotnerAichholzer, Ehrhart, Ebster

Vyjádření:
Kateřina Zemanová (kapitánka TJ Ostrava): „ Jsem strašně ráda za dnešní výhru, hlavně za to, že jsme za stavu 1:2 nesložily zbraně a dotáhly zápas do vítězného tiebreaku. Byl to dnes skvělý týmový výkon až na druhý a třetí set, kdy jsme si nepřihrály a udělaly spoustu chyb.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „ Dnes musím pochválit celý tým, protože jsme si zápas vybojovali. Dva sety, které jsme prohráli, jsme si nepřihráli a soupeř nás tlačil servisem. V extralize musíme pokračovat v nasazení jako dnes nebo jako proti Olomouci.“
Dusan Jesenko (trenér UVC Graz): „Udělali jsme mnoho chyb, po 3 setech jsme si mysleli, že máme vyhráno, ale soupeř se zvedl, začal lépe servírovat a my jsme se nedokázali znovu dostat do zápasu, v závěru jsme ztratili hlavu.“

Popis utkání:
Do prvního setu vstoupili domácí výborně, dostali se do vedení 6:2, 9:6, 12:10, ale Rakušanky se rychle adaptovaly na novou halu, dorovnaly na 12:12 a záhy šly do vedení 15:18, 16:19. Po oddechovém čase domácího trenéra Pommera se domácí hráčky otřepaly, dorovnaly na 19:19, bohužel vlastními chybami dovolily Grazu odskočit na 20:23. Ale opět nastal zvrat a díky blokům domácích a chybám hostům dotáhly na 23:23 a začala přetahovaná o 1. set. Nejdříve měli dva setboly hosté, poté kontrovali dvěma setboly domácí a ten druhý využili.
Druhý set byl vyrovnaný jen do stavu 5:5, pak začaly mít výraznou převahu Rakušanky (5:8, 6:11, 6:13). Žádný time domácích nepomohl a set byl jasnou záležitostí hostů.
Třetí set byl ze strany Ostravanek ještě horší (1:5, 2:7, 5:12, 5:16). A byť se domácím v této fázi zápasu podařilo získat 6 bodů v řadě, tak to bylo vše a set opět jasně prohráli.
Ve 4. setu udělal trenér domácích 3 změny v sestavě, nastoupila nahrávačka Lukáčová, blokařka Sedláčková a smečařka Zedníková. Po vyrovnaném začátku (7:4, 9:8) se začali výrazně prosazovat domácí, utekli na 14:9, 19:13 a set s přehledem uhráli.
Tiebreak byl ze začátku přelévaná ze strany na stranu (2:4, 5:4, 6:7, 8:7), ale od té doby byl na hřišti už jen jeden tým a bojovností a nasazením domácí TJ Ostrava zvítězila.

Miloš Matula

Hala: Sport Hall Sareza OSTRAVA
Adresa: Hrušovská 2953 Ostrava - Moravská Ostrava   70200

1. Rozhodčí: CHUMAK Ivan (RUS)
2. Rozhodčí: RENTZSCH Ines (GER)

WEB: www.uvcgraz.at/de/19105www.facebook.com/uvcgraz.at/ 

Live Score
Match Details

Utkání NEBUDE dnes vysíláno !!!