Facebook icon
YouTube icon

CEV Volleyball Challenge Cup 2022: TJ Ostrava (CZE) - VC Kanti Schaffhausen (SUI) 3:0

Před šesti dny, ve čtvrtek 28.10. se odehrálo dramatické 1. utkání ve Švýcarsku, kdy domácí získali vítězství 3:2 (24,-24,25,-23,15) až po třetím mečbolu. VC Kanti odehrálo ještě v neděli 31. 10. vítězný a opět pětisetový zápas švýcarské ligy, Ostravanky sobotní extraligový zápas odložily, což se nakonec ukázalo jako výhoda a tak se mohou Ostravanky těšit na soupeře z Atén.

TJ OSTRAVA - VC Kanti SCHAFFHAUSEN 3:0 (15, 22, 23)

Challenge Cup 2021/22 – 1. kolo, 2. zápas, 3.11.2021
Rozhodčí: LAGIERSKI Marek (POL),  VIKTORINI-LISA Danica (SVK)
Počet diváků: 300

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Zemanová, Pospíšilová, Štrbová, Jedličková, Kotlabová, Nečiporuka, libero Jančová. Střídaly: Jasečková, Kašparová, Chládková.
Hosté: Deisl (Aut), Jatzko (Ger), Holásková, Ubavic (Srb), Perkovac, Silge (Ger), libero Habegger. Střídaly: Svobodová, Guyer, Watson (USA).

Vyjádření:
Andrea Štrbová (kapitánka TJ Ostrava): „V prvním setu jsme na ně výborně naběhly, zatlačily servisem a nebylo co řešit. Ve druhém setu jsme udělaly spoustu chyb na servisu a navíc dostaly i zbytečná esa. Přesto jsme se dokázaly vrátit do zápasu i díky úžasné atmosféře na Varenské. A ta nás tlačila i ve třetím setu, kdy jsme také prohrávaly o více bodů. V koncovkách jsme se ale dokázaly vždy semknout a hrát bez chyb.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dnešní zápas jsme zvládli především mentálně v návaznosti na volejbalovou válku u soupeře. Hosty jsme rozebrali a hráli agresivně, kromě pasáže ve druhém setu. Dnes musím pochválit celý tým za bojovnost, hlavně v momentech, kdy jsme prohrávali. Výborně zahrály střídající hráčky, ta, která přišla, pomohla a posunula výsledek. Děkujeme skalním fanouškům „na bubnech“, fanklubu Stěbořice i Janu Hadravovi. Těmito výkony chceme nalákat mnohem více fanoušků do našich „ochozů“.“
Kateřina Holásková (kapitánka VC Kanti Schauffhausen): „První set byl špatný, další dva sety jsme měly vždy výborně rozehrané, ale dnes se prostě nedařilo. Nehrály jsme dobře na bloku, nehrály jsme, jak umíme.“

Popis utkání:
Byť do 1. setu vstoupil lépe soupeř (3:5), za chvíli domácí postupně otočili na 8:7 a při výborném servisu Zemanové a dobré obraně měl za stavu 15:7 hostující trenér vybrány oba oddechové časy. Ostravanky už set s přehledem dotáhly do vítězného konce.
Druhý set opět začal lépe švýcarský tým (5:8, 10:13, 12:15). V této době se Ostravě vůbec nedařilo na servisu, ani na příjmu, o čemž svědčí stav 12:17 a již druhý time Zdeňka Pommera. Rady nezabraly hned (15:20), pak domácí přece jen zatlačili, do té doby nevýrazným servisem, a stáhli náskok na 19:20. Byť hosté ještě vedli dvoubodovým rozdílem (20:22), pětibodovou sérií při servisu Pospíšilové podpořenou dobrými bloky a obranou v poli, získaly hráčky TJ Ostrava i tento set.
I ve třetím setu měli zpočátku navrch hosté (3:7, 6:11) a to již měl trenér Ostravy vybrány oba time outy. Teprve pak se domácí hráčky konečně zkoncentrovaly a snížily na 10:11. Soupeřky ještě dvakrát odskočily na tříbodový rozdíl (14:17, 17:17, 18:21) a skóre postupně dospělo do stejného stavu 20:22 jako ve druhém setu. Ostravanky projevily stejný hlad po vítězství a nesmírnou bojovností urvaly i třetí set a vybojovaly si postup do Atén.

Miloš Matula 

Články a další podrobnosti TJ Ostrava na: Facebook   web
Články a další podrobnosti VC Kanti na: Facebook   web
        
Live Score
Match Details