Facebook icon
YouTube icon

CHALLENGE CUP 2018: OrPo ORIVESI (FIN) - TJ Ostrava (CZE) 0:3

OrPo ORIVESI (FIN) - TJ Ostrava (CZE)     0 : 3  (-16, -23, -14)

Sestavy (od zóny I):
Domácí: KOSONEN, LEPISTÖ, VERGIDOU, STEDILE, YLÖNEN, LEMOS, libero: HÄKKINEN, střídaly: PUTKISAARI, TOIVONEN, VÄISÄNEN
Hosté: MAKAUSKAITE, ZEMANOVÁ, ČUBOŇOVÁ, KOJDOVÁ, NACHMILNEROVÁ, VALKOVÁ, libero: CHEVALIEROVÁ, střídaly: ŽOLNERČÍKOVÁ, KŘENKOVÁ

Vyjádření:
Kapitán hostů (Kateřina Valková): Jsme rády, že jsme zápas po náročné cestě zvládly a i přesto, že soupeř dobře bránil, tak jsme v zápase uspěly. Soupeře jsme především přehrály na útoku a servisu. Uhrály jsme dobrý výsledek do odvety, ale nesmíme nic podcenit. Už se těšíme na naše fanoušky domů, kteří jsou nám vždy velkou oporou, a věříme, že nám pomohou k postupu.
Trenér hostů (Zdeněk Pommer): Dnes to byl týmový výkon. Byli jsme lepší na útoku, zatlačili jsme soupeře servisem a dobře hrály blokařky. Drobný výpadek ve druhém setu, kdy nás soupeř trochu zatlačil do stavu 8:12, za tohoto stavu jsme zlepšili hru v poli a bojovným výkonem celého družstva jsme set dotáhli do vítězného konce. Celkově jsme měli celý zápas pod kontrolou a výborně jsme začali ve třetím setu, kdy jsme soupeře dostali pod velký tlak. Výbornou práci odvedl celý tým, lavička bouřlivě povzbuzovala a výbornou práci odvedl i celý realizační tým.

Popis utkání:
Ostrava vstoupila do utkání nabuzená a ujala se hned vedení (5:8), posléze donutila domácího trenéra vzít si time (za stavu 7:13). Jeho domluva pomohla domácímu týmu ke 4 bodům v řadě (11:13). Do druhého technického time outu se šlo za stavu 13:16, po navýšení náskoku hostů na 15:19 se pokusil podruhé trenér domácích pomocí time outu zastavit nápor Ostravy, což se mu díky pestré hře a servisu Kateřiny Zemanové nepodařilo.
Druhý set domácí tým začal náporem (5:2, 8:5, 10:5, 12:8), který hostující tým zastavil bojovnou hrou v poli a kvalitním servisem, kdy srovnal stav na 12:12. Poté nastala přetahovaná o každý bod (16:15), až do stavu 20:19, kdy kvalitní obranou a účinným servisem získaly Ostravanky vedení 20:22 a 21:24. I když domácí odvrátili 2 setboly, třetí již byl využit.
Ve třetím setu se při servisu Kateřiny Zemanové Ostrava rychle dostala do vedení 0:6, které postupně navyšovala (1:8) až na rozdíl deseti bodu (3:13, 7:17), což umožnilo trenérovi Pommerovi dát premiérovou příležitost Karin Žolnerčíkové a Karolíně Křenkové v Challenge Cupu. Set i zápas byl dohrán v poklidu s konečným skórem 14:25, celkově 0:3 na sety.

Autor: Miloš Matula

Hala: Oriveden Liikuntahalli ORIVESI        
Adresa: Keskustie 52, 35300 - Orivesi,( FIN)
www.orpovolley.fi
facebook: OrPo.volley
www.instagram.com/orpo_volleyball   

1. Rozhodčí: AKDEMIR Yavuz (TUR)         
2. Rozhodčí: BYHLIN Malin  (SWE)

Live Score
Match Details

Utkání bude vysíláno živě na www.laola1.tv