Facebook icon
YouTube icon

CHALLENGE CUP 2018: TJ Ostrava (CZE) - OrPo ORIVESI (FIN) 3:1

Před 14 dny vyhrála Ostrava ve finském Orivesi celkem jasně 3:0 (16,23,14), ale míč je kulatý a doma musela potvrdit roli favorita, do které je pasovala tato výhra. To se týmu TJ Ostrava nakonec s menšími výkyvy podařilo. A opět se po roce ostravské hráčky mohou těšit do Ruska. Vloni to byl 6000 km vzdálený Krasnojarsk, letos je to Krasnodar, který je „jen“ 2000 km daleko.

TJ Ostrava - OrPo Oriversi 3:1 (15, -15, 21, 19)

Rozhodčí: YORDANOV (BUL), DRAGOMIR (ROU)
Počet diváků: 355

Sestavy (od zóny I):
Domácí: MAKAUSKAITE, ZEMANOVÁ, ČUBOŇOVÁ, KOJDOVÁ, NACHMILNEROVÁ, VALKOVÁ, libero: CHEVALIEROVÁ, střídaly: ŽOLNERČÍKOVÁ, KŘENKOVÁ, SEDLÁČKOVÁ, ŠÍPOVÁ, DIATKOVÁ
Hosté: DOS SANTOS BATISTA, YLÖNEN, LEMOS, KOSONEN, LEPISTÖ, VERGIDOU, libero: HÄKKINEN, střídaly: PUTKISAARI, TOIVONEN, VÄISÄNEN, KILPELÄINEN.

Vyjádření:
Kateřina Valková (kapitánka TJ Ostrava): „Vstup do zápasu vyšel podle představ. Ve druhém setu se ovšem soupeř rozehrál a začal riskovat servis a my možná podvědomě trochu polevily. Ještě v úvodu třetího setu jsme se dostávaly z herní krize, ale pak jsme se opět rozehrály a přes dílčí zaváhání jsme koncovku třetího setu s přehledem uhrály. Velký dík našim úžasným fanouškům.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Výborný vstup do zápasu, soupeře jsme k ničemu nepustili. Ovšem na začátku druhého setu jsme předvedli absolutní nedůslednost, asi jsme si mysleli, že se to dohraje samo. Tým nedodržoval taktické pokyny. Ve třetím setu po prohození úček jsme hráli tři, čtyři důležité výměny, pak už jsme měli zápas pod kontrolou a příležitost mohla dostat celá lavička.“

Popis utkání:
Do úvodní části odvetného zápasu nastoupila Ostrava ve skvělé formě a ujala se brzkého vedení (7:2, 8:4, 10:4). Domácí s přehledem kontrolovali vývoj zápasu a podařilo se jim nejen udržet, ale i zvýšit svůj náskok díky skvělému servisu Kateřiny Zemanové (14:9, 18:9) i chybám soupeře (19:11, 22:15). První set patřil jasně hráčkám TJ Ostrava.
V druhém setu se karta obrátila. Tým Orivesi znatelně zlepšil svůj výkon a získával si nad Ostravou mírný náskok (5:8, 6:9) a ten pak náhle rapidně zvýšil po čtyřbodové servisové šnůře (6:13). Ostravačky nechtěly darovat soupeři tento set a sváděly vyrovnaný boj o každý balón (7:14, 8:15, 9:16, 11:17, 12:19). Stejně jako v minulém setu Ostravanky, teď hráčky Orivesi kontrolovaly svůj náskok a bod po bodu jej navyšovaly až do samotného konce.
Úvod třetího setu byl opět vyrovnaný s mírnou převahou soupeře (4:6, 6:8). Pak však opět nastoupila na servis Kateřina Zemanová, která se postarala o další srovnání stavu (8:8) a následný bodový náskok na soupeře (10:8). Tým Ostravy svůj pokračoval ve zvyšování svého náskoku (13:9), na který odpověděl trenér hostů svým prvním oddechovým časem. Tým soupeře zlepšil svůj výkon a podařilo se mu postupně srovnat (14:13, 16:13, 16:16). Až do závěru setu bylo skóre vyrovnané (18:18, 20:20), ale nakonec i díky útočné síle Terezy Diatkové se radovaly hráčky domácího celku.
Ve čtvrtém setu nastoupila od začátku druhá nahrávačka Šípová a postupně v jeho průběhu byly nasazeny všechny hráčky z lavičky. Přesto že došlo k výrazné obměně domácího kádru tak si Ostravanky udržovaly převahu (8:6, 16:11, 20:14) a po malém zaváhání (20:18) s přehledem dotáhly čtvrtý set i celý zápas do vítězného konce.

Autor: Miloš Matula

OrPo ORIVESI: www.orpovolley.fi , f: OrPo.volley , instagram.com

Live Score
Match Details

Utkání bude vysíláno živě na www.laola1.tv