Facebook icon
YouTube icon

CHALLENGE CUP 2018: TJ Ostrava (CZE) - ŽOK Osijek (CRO) 3:0

Před svátky vyhrála Ostrava v chorvatském Osijeku snadno 3:0, ale určitě v odvetě nesmí domácí děvčata nic podcenit, protože ve sportu je možné skoro vše. Favorit se zaskočit nenechal, lehce získal potřebné dva sety k postupu a poté i celý zápas a Ostravanky se mohou těšit na konfrontaci s finským volejbalem, konkrétně Orivesi, což je městečko cca 200 km od Helsinek. Součástí utkání bylo i ukončení předvánoční charitativní akce, kdy volejbalový klub předal výtěžek z prodeje rozcvičovacích triček a vstupného zástupcům Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat ve výši 28 675,- Kč.

TJ Ostrava - ŽOK Osijek 3:0 (20, 16, 26)

Rozhodčí: Varblane Erko (EST), Reichardt Gerrit Jan (NED)
Počet diváků: 300

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Makauskaite, Zemanová, Čuboňová, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero: Chevalierová, střídaly: Šípová, Faltínová, Diatková.
Hosté: Grahovac, Babic, Bilic, Krivič, Sučic, Zirn, libero: Šimunec, střídaly: Štebih, Miličevic Gadžic.

Vyjádření:
Kateřina Valková (kapitánka TJ Ostrava): „Po vyhraných prvních dvou setech jsme trochu polevily na obraně a tím zápas zdramatizovaly, ale díky dobrému servisu Katky Zemanové jsme koncovku otočily. Děkujeme našim skvělým divákům! Těšíme se do Finska!!!“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dva sety jsme hráli agresivně, ve třetím setu jsme prostřídali i další hráčky a byli jsme málo důrazní a horší na příjmu. Soupeř hrál bojovněji než v Chorvatsku, nicméně postupujeme a soustředíme se na Finky. Musíme přidat na agresivitě!!! “

Popis utkání:
Do prvního setu sice vstoupily úspěšněji Chorvatky (2:4), ale netrvalo tomu dlouho a tým domácích dotáhl své manko a na krátko se i ujal vedení (6:4, 8:5). Hráčky Osijeku dorovnaly a sváděly s Ostravačkami vyrovnaný souboj (11:11, 13:13), ze kterého vyšla lépe Ostrava (15:13, 16:14). Díky skvělé týmové ofenzívě podpořené účinným servisem Ivy Nachmilnerové, domácí odskočili soupeřům na rozdíl sedmi bodů (22:15) a tento náskok si uhájili až do konce.
Druhý set byl vyrovnaný od samotného začátku a hosté byli opět dotěrní (3:3, 3:5). Pak ale přišla na servis Helena Kojdová a začaly se dít věci. Tým TJ Ostrava se náhle zvedl a předvedl úžasnou šňůru proměněných balónů v řadě, o které se postaraly zejména Iva Nachmilnerová, Vilte Makauskaite i Hana Čuboňová (11:5). Náskok si domácí udrželi a ještě navýšili (13:6, 15:7, 18:9, 21:14, 24:16).
Třetí set byl dramatický až do samotného závěru. Vše začalo opět vyrovnaně (3:1, 7:7, 7:8, 11:11), ale tentokrát nakopli motory hosté a bodově odskočili Ostravačkám (11:14, 12:16, 12:18). Domácí bojovali, sváděli souboj o každý balón a snažili se dotáhnout soupeře (14:18, 16:20, 16:22). Na servis se postavila Kateřina Zemanová a i svými třemi esy v řadě dala jasně najevo, že tým Ostravy ještě nehodil flintu do žita (21:22). Koncovka byla dramatická. Zdálo se, že chorvatský tým si jde pro výhru třetího setu, ale domácí zvládli srovnat (24:24, 25:25) a postarat se o triumf.

Miloš Matula

Live Score
Match Details

Utkání bude vysíláno živě na www.laola1.tv