Facebook icon
YouTube icon

ČP žen - 3. kolo: TJ Ostrava - VK Královo Pole 1:3

Ve třetím kole Českého poháru žen ve volejbale přivítá TJ Ostrava na své palubovce celek VK Královo Pole Brno. Zatímco si domácí hráčky ve druhém kole poháru poradily s Přerovem, hosté do třetího kola prošli po vítězství nad Českými Budějovicemi. Oba celky se střetly v letošní sezoně zatím dvakrát v rámci Uniqa extraligy žen. Z vítězství se v obou případech radovaly volejbalistky Ostravy. Naváže TJ Ostrava na své předchozí úspěchy proti KP Brno, nebo se z vítězství bude radovat hostující celek, který tak ukončí domácí neporazitelnost Ostravy?

TJ Ostrava – VK Královo Pole Brno Praha 1:3 (23:25, 25:23, 21:25, 14:25)

Rozhodčí: Peloušek J., Kubinec, J.
č.: 20008 dne: 7. 12. 2021 v hod.: 17:00
Počet diváků: 50

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Jedličková, Kotlabová, Nečiporuka, Zemanová, Pospíšilová, Štrbová, libero Jančová. Střídaly: Kašparová, Bauerová, Jašečková.
Hosté: Hrušecká, Moreno, Jelínková, Koulisiani, Sweet, Pavlíková, libero Digrinová. Střídaly: Judlová, Pavlicová, Křižanovská, Bukovská, Pavlicová.

Vyjádření:
Andrea Štrbová (kapitánka TJ Ostrava): „Pohár je jiná soutěž než extraliga, to jsme si říkaly, že hrajeme o každý bod, který se počítá. Mrzí mě, že jsme prohráli 3:1 takovýmto způsobem. Brno nás dobře zatlačilo servisem. Nevěděly jsme s tím rady potom na kůlu. Věřím ale, že jim to u nich doma vrátíme.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Soupeř nás dnes zatlačil servisem a my jsme hráli nedůrazně ve všech činnostech. Myslím si, že soupeř dnes zaslouženě vyhrál a my musíme zpátky na zem.“                   
Daniela Digrinová (kapitánka VK Královo Pole Brno): „Od začátku utkání jsem měla z našeho týmu dobrý pocit. Měly jsme strašně dobrou atmosféru na hřišti, odehrály nám moc dobře kůlové hráčky, až nadstandardně. Ze začátku jsme sice měly trochu problém s obranou, ale postupem času jsme se do toho dostaly v zápase a pak jsme v obraně dominovaly, hlavně v obraně na síti.“  
Richard Wiesner (trenér VK Královo Pole Brno): „Utkání se mi hodnotí samozřejmě dobře, protože jsme vyhráli se silným soupeřem, ale myslím si, že dnešní utkání více poznamenala nervozita, než když jsme tady hráli ve čtvrtek. Naštěstí my jsme to zvládli trochu lépe, než soupeř, a i když to bylo na úkor určité kvality, tak si myslím, že bylo utkání dramatické a muselo se líbit divákům. Pro soupeře to určitě bude dobrá motivace pro to, aby potvrdil své vedoucí místo v extralize a už žádného dalšího soupeře nenechal vyhrát tady v Ostravě.“

Popis utkání:
Úvod prvního setu byl velmi vyrovnaný, brzy však hostující hráčky odskočily do vedení 6:4, následně 9:4 a to už bral trenér domácích první oddechový čas v utkání. Brněnské hráčky vedly dokonce už 10:4, načež začal domácí celek dotahovat. Tři body v řadě stačily na první oddechový čas hostů za stavu 7:10 z pohledu domácích. TJ Ostrava srovnala krok s hostujícími volejbalistkami za stavu 13:13. Od té doby se žádný tým nedostal do náskoku alespoň dvou bodů a na hřišti probíhala strhující přetahovaná o každý bod. Brno se sice častěji ocitalo ve vedení, domácí Ostrava však dotahovala. Rozdíl dvou bodů ve skóre si vypracovaly hráčky KP Brno, když vedly 22:20. O chvíli později sice Pospíšilová skórovala přímo z podání na 23:23, hosté však uhráli dva body v řadě a získali první set poměrem 25:23.
Začátek druhého setu vyšel lépe domácímu celku, který vedl 5:2 a když následně Zemanová zapsala přímý bod z podání, brali hosté první oddechový čas ve druhém setu. Domácí hráčky pak držely svůj náskok (11:7), nicméně hosté se snažili stále dotahovat ztrátu. Srovnáno bylo za stavu 13:13, později za stavu 18:18. Do emotivní koncovky šly hráčky TJ Ostrava s dvoubodovým náskokem (20:18, 22:20). Za stavu 24:23 pro domácí celek se nejprve zdálo, že bude srovnáno na 24:24, rozhodčí nicméně změnil své rozhodnutí a domácí hráčky zvítězily v setu 25:23.
Ve třetím setu se opět bojovalo o každý bod, za stavu 3:3 bylo vyrovnáno, domácí hráčky pak držely mírný náskok (8:6, 10:7). Brněnským volejbalistkám se ale podařilo srovnat (19:19). Pak zapsaly hostující hráčky čtyři body v řadě na své konto. Domácímu týmu vůbec nevyšla koncovka třetího setu a hosté vedli 24:20. Přesto, že Ostrava ještě odmítla konec třetí sady a odvrátila setbol, set získat nedokázala. Vítězství v setu braly hostující hráčky poměrem 25:21.
Čtvrtý set se mnohem lépe vydařil hráčkám z Brna, které od začátku vedly. Náskok si budovaly postupně (7:4, 12:6, 11:17). Domácí celek se snažil dotáhnout (14:18), ale nic se jim na hřišti nedařilo. Koncovka čtvrtého setu byla v režii hostujícího týmu. Volejbalistky KP Brno tak hladce dokráčely k vítězství v setu poměrem 25:14 a celé utkání tak ovládly poměrem 3:1 na sety.

Autor: Radek Karnufek

Český pohár žen

Rozpis utkání
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos z utkání můžete sledovat ZDE...