Facebook icon
YouTube icon

Čtvrtfinále play-off: TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE – TJ Ostrava 0:3 (6.4.2017)

Čtvrtfinálová série mezi volejbalovými celky Frýdku-Místku a Ostravy je u konce. Favorizované hráčky z moravskoslezské metropole potvrdily roli favoritek a sérii se sokolkami ukončily v nejkratším možném termínu – po třech zápasech.

Ostrava si tak již může střádat plány na semifinálový souboj s Olomoucí, která rovněž ve třech zápasech ukončila sezonu Šternberku. Pro volejbalistky Frýdku-Místku to sice byla sedmá čtvrtfinálová účast v řadě, postoupit do další fáze se jim ale podařilo pouze jednou, a to v sezoně 2014/15 přes Olomouc (tehdy sokolky dokráčely až k bronzovým medailím).

Rozhodující duel začaly aktivněji domácí volejbalistky. Ty si do prvního technického timu udržovaly několikabodové vedení (8:6). Poté už ale začalo na palubovce dominovat družstvo vedené reprezentačním trenérem Zdeňkem Pommerem. První sadu získaly pro sebe Ostravanky poměrem 25:22, ty další pak 25:15 a 25:21.  

Frýdku-Místku letošní sezona již skončila a sokolky své účinkování v nejvyšší soutěži zakončily na šestém místě. Ostravské volejbalistky rozehrají souboj o postup do finále v pátek 14. dubna. Hrát se bude na palubovce lépe postaveného družstva po základní části, tedy na Hané.

Čtvrtfinále play-off: TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE – TJ Ostrava 0:3 (-22, -15, -21)
Rozhodčí: Slezák, Kavala.
Doba hry: 81 minut.
Diváci: 300.
Konečný stav série: 0:3

Frýdek-Místek: Holišová 6, Mitrega 6, Uhrová, Pavelková 9, Jurčíková 3, Kukučová 12, libero Radivojevičová – Kavková 2, K. Vašinová 3, I. Vašinová. Trenér: Tůma.
Ostrava: Valková 2, Zedníková 13, Zemanová 6, Toufarová 12, P. Kojdová 9, Nachmilnerová 7, libero: Červenková 1 – Faltínová, Čuboňová. Trenér: Pommer.

Autor: Robert Schedling
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz