Facebook icon
YouTube icon

Čtvrtfinále volejbalistek: derby Ostrava v. Frýdek-Místek (12.3.2018)

Doma porazily v sobotu Sokol Frýdek-Místek 3:0 a v tabulce volejbalistky TJ Ostrava bez ohledu na výsledky závěrečného kola nadstavbové části extraligy uhájily 3. místo. Z něj vyrazí do play-off a hned ve čtvrtfinále se zase utkají se Sokolkami, kterým patří 6. příčka.

V této sezoně proti sobě oba týmy nastoupily šestkrát (dvakrát v Českém poháru, čtyřikrát v extralize) a pokaždé zvítězily ostravské hráčky. "Jsme rádi, že nemusíme daleko cestovat, ale v play-off se jede od nuly, proto k němu přistoupíme zodpovědně," uvedl trenér Ostravy Zdeněk Pommer. Co ho ještě potěšilo? „Že jsme skončili před KP Brno a Libercem, které mají několikanásobně vyšší rozpočet než my".

Pod Beskydami nad soupeřkami v play-off nejásají. „Z ekonomické stránky je to výhodné, ale víc si věříme na Liberec," přiznal kouč Frýdku-Místku Leopold Tůma, že místo derby by ve čtvrtfinále raději zamířil pod Ještěd. „Ostrava je sehranější a dodržuje taktické pokyny, Liberec má v herních činnostech víc nedostatků a slabších míst," vysvětlil Tůma.

Nepotěšil ho ani průběh sobotního duelu. „Ostrava nás zatlačila servisem a my se úplně ztratili v útoku. Dlouho jsem nezažil, aby celá šestka měla hlavy dole a hrála pod své možnosti," řekl Tůma. I domácí kouč zasáhl do sestavy, ve 3. setu vystřídal pět hráček. „Dostali jsme se do velkého vedení a soupeře v zápase k ničemu moc nepustili. Nebylo co zkazit, ale všechny pomohly, udělal by to tak každý trenér," usmál se Pommer.

Závěrečné kolo nadstavby se hraje ve čtvrtek - Frýdek-Místek hostí od 17 hodin KP Brno a Ostrava od 18 hodin Prostějov. Série play-off na tři vítězství začne 17. března.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník