Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 1. utkání Semifinále: VK UP Olomouc - TJ Ostrava 1:3

V prvním semifinále podle předpokladů na sebe narazila družstva VK UP Olomouc a TJ Ostrava, tedy druhé a třetí družstvo tabulky po základní a nadstavbové části. Všeobecně se čekal vyrovnaný souboj těchto družstev, což se v prvním setu do puntíku splnilo. Ovšem v dalších třech setech utkání ovládla Ostrava a zaslouženě zvítězila v prvním semifinále 3:1.

VK UP Olomouc – TJ Ostrava 1:3 (27:25, 14:25, 20:25, 16:25)

Rozhodčí: Kovář V., Fink T.Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Dudová, Dedíková, Čutuk, Napolitano Šenková, Michalíková, Strušková, libero: Sain. Střídaly: Košická, Andreeva, Sajdová, Mifková, Kubínová.
Hosté: Zedníková, Zemanová, Toufarová, Kojdová, Nachmilnerová, Válková,  libero: Červenková. Střídaly: Součková, Diatková.

Vyjádření:
Katarína Dudová (kapitán domácích): „Dnes jsme nepředvedly vlastní hru. Ostravě vycházelo naprosto všechno, na co sáhla to složila. Nám naopak nevycházelo vůbec nic. Nic nevzdáváme, zítra je nový zápas, nový den a jdeme do toho naplno.“
Jiří Teplý (trenér domácích): „Myslím, že Ostrava dnes chtěla vyhrát, a proto vyhrála.“

Iva Nachmilnerová (kapitán hostů): „K dnešnímu zápasu řeknu jen jedno. Zápas už je za námi a play-off pokračuje dál. Děkuji holkám za dnešní výkon.“
Zdeněk Pommer (trenér hostů): „My jsme dnes zahráli obrovsky bojovně a jsem za to rád, protože Olomouc je doma velmi silný tým. Ukázalo se, že jsme na dobré cestě a zítra začíná play-off nanovo od nuly.“

Popis utkání:
V prvním setu byl vývoj zápasu vyrovnaný, obě družstva si držela soupeře na dostřel maximálně dvou bodů. Takto prakticky pokračoval set až do koncovky, ve které měly více štěstí olomoucké hráčky a vyhrály jej 27:25.

Ve druhém setu se Ostrava hodně zlepšila, a to hlavně na servisu a v útoku. Olomouci téměř nic nevycházelo, a proto stav nerušeně narůstal až na skóre 25:14 pro Ostravu.

Na začátku třetího setu se zdálo, že se olomoucké hráčky vzpamatovaly, měly výtečný vstup, ovšem jen do stavu 5:2. Poté Ostrava zlepšila přihrávku a pomalu se dotahovala na soupeřky. Do druhého technického oddechového času již šla s vedením 16:14. Olomoucké hráčky se snažily, ale jejich útok nebyl razantní a tak Ostrava v pohodě zvítězila 25:20.

Ve čtvrtém setu se obraz hry příliš nezměnil, olomoucké hráčky měly stále horší přihrávku a nedůrazný útok. Postupem času přibývalo i nevynucených chyb, které hráčky srážely dolů. Ostrava si v pohodě pohlídala vedení a zvítězila 25:16.

Autor: Martin Hájek


1. utkání semifinále:

Rozpis Play-Off
Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga ženy - 2. část soutěže - skupina o 1. - 4. místo
Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga ženy - 1. část soutěže

Statistika utkání

Zápas On-line můžete sledovat na TVCom