Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 10. kolo: TJ Ostrava - VK Královo Pole 3:1

V dohrávce desátého kola UNIQA volejbalové extraligy žen hostí TJ Ostrava celek VK Královo Pole Brno. Oba celky mají v extraligové tabulce shodně jedenatřicet bodů, Ostrava se nachází na druhé příčce, brněnské volejbalistky na třetí. Domácí hráčky však mají odehráno o jedno utkání méně. První letošní extraligové střetnutí těchto celků nabídlo dramatickou podívanou, v níž volejbalistky z Ostravy předvedly v Brně obrat a v pětisetové bitvě zvítězily poměrem 3:2 na sety. Hostující děvčata jistě budou chtít oplatit minimálně stejnou mincí, a tak utkání nabídne jistě skvělý volejbal plný dramatických výměn. Dohrávané utkání desátého kola bude navíc přímým soubojem o druhé místo v extraligové tabulce.

TJ Ostrava – VK Královo Pole Brno Praha 3:1 (25:19, 27:25, 15:25, 25:18)

Rozhodčí: Dmejchal M., Lenert A.
č.: 21048 dne: 2. 12. 2021 v hod.: 17:00
Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Nečiporuka, Zemanová, Pospíšilová, Štrbová, Jedličková, Kotlabová, libero Jančová. Střídaly: Kašparová, Bauerová, Chládková.
Hosté: Koulisiani, Sweet, Pavlíková, Hrušecká, Moreno, Bukovská, libero Digrinová. Střídaly: Judlová, Jelínková, Vystrčilová, Pavlicová, Kamasová.

Vyjádření:
Andrea Štrbová (kapitánka TJ Ostrava): „Dnes hodnotím náš výkon pozitivně. Řekly jsme si, že musíme do každého setu nastoupit od začátku, což se nám podařilo. V tom třetím setu jsme zaváhaly, ale to nevadí. KP Brno vyhlásilo, že si jede pro tři body, takže jsem ráda, že si my odnášíme ty body. Těším se na další zápasy s nimi. Jsem ráda, že jsme si udržely druhé místo v tabulce, ale zdaleka ještě nejsme u konce, takže jdeme dále od zápasu k zápasu. Stále se poctivě připravujeme, čeká nás totiž do konce roku ještě náročný program, máme však perfektního kondičního trenéra a skvělou fyzioterapeutku, takže věřím, že to zvládneme.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „My jsme výborně do zápasu vstoupili a dva sety jsme měli vcelku pod kontrolou, trochu jsme podcenili koncovku druhého setu a nástup do třetího setu, ale jinak si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Holkám patří dík, protože Brno bylo na tom před utkáním stejně bodově jako my, takže výborné vítězství doma a doufám, že na to navážeme hned v sobotu.“                  
Daniela Digrinová (kapitánka VK Královo Pole Brno): „Od nás to dnes nebyl dobrý týmový výkon, od začátku jsme neplnily zadání a nedokázaly jsme se dostat do správného rytmu. Mrzí nás, že jsme nenavázaly na naši vítěznou vlnu a nepotvrdily se, ale doufám, že to Ostravě vrátíme v úterním pohárovém zápasu.“  
Richard Wiesner (trenér VK Královo Pole Brno): „Pro nás bohužel špatné utkání, protože proti samozřejmě velice dobrému soupeři, to jsme věděli, jsme se nedokázali dostat do naší hry a pohody. Možná jsme trochu podlehli tomu utkání, ale ve své podstatě to není špatně, protože my potřebujeme i taková utkání si nějak prožít a zvládnout a z toho se musíme poučit do dalších utkání. Holky bojovaly, to je pro nás důležité, a my se z tohoto utkání zkusíme odrazit dále.“

Popis utkání:
První bod na své konto zapsaly hostující hráčky z Králova Pole, nicméně po chybě na podání bylo záhy srovnáno na 1:1. Úvod prvního setu nabídl přetahovanou o každý bod. Za stavu 5:5 bylo ještě vyrovnáno, pak Ostrava odskočila díky esu Jedličkové na 7:5. Domácí hráčky si vybojovaly mírný náskok (10:6, 12:8). Hostující volejbalistky však skóre dotahovaly (14:12), přesto šly svěřenkyně trenéra Pommera do koncovky první sady s náskokem pěti bodů (20:15). Náskok už udržely, a tak vyhrály první set poměrem 25:19.
Druhý set nabídl v úvodu také vyrovnaný stav (1:1, 3:3 a 9:9). Brněnské volejbalistky pak dalšími třemi body odskočily domácím na 12:9. Ostrava musela skóre dotahovat, což se podařilo (16:16). Čtyři body v řadě pak znamenaly vedení domácích 20:16. Přesto, že domácí celek vedl už 24:19, hostující hráčky odmítaly konec setu a postupně dotáhly na 24:24. Další výměnu získalo opět družstvo z Brna, a tak musely domácí volejbalistky odvracet setbol druhého setu, což se nakonec podařilo. Dvakrát se na útoku prosadila domácí kapitánka Andrea Štrbová a po chybě hostů na útoku bylo rozhodnuto. Domácí celek se tak po vítězství poměrem 27:25 ujal vedení v utkání 2:0 na sety.  
Třetí set začaly lépe hostující hráčky. Postupně si vypracovaly náskok 4:1, domácí hráčky však vyrovnaly (5:5). Série osmi bodů v řadě však znamenala výrazný rozdíl ve skóre ve prospěch KP Brna (5:13 z pohledu domácích). Do koncovky šly hráčky Brna s pohodlným náskokem (20:12), ten již nepustily a zvítězily v něm poměrem 25:15.
Do čtvrtého setu lépe vstoupil domácí tým, který brzy vedl 4:0 i díky dvěma přímým bodům z podání Pospíšilové. Hostující volejbalistky nejprve snížily na 4:3, domácí tým si však udržoval svůj náskok (7:4, 11:7, 15:10), který navýšil až na rozdíl deseti bodů (20:10). I přesto, že ještě v závěru utkání hostující celek mírně dotahoval, volejbalistky TJ Ostrava už set nepustily a zvítězily v něm 25:18. Celkově tak domácí hráčky zvítězily v utkání 3:1 na sety a zapsaly tři body do extraligové tabulky.

Autor: Radek Karnufek              

Články a další podrobnosti na: ČVF, FACEBOOK TJ Ostrava, WEB Volejbal Ostrava
                   
"Extraliga Žen"
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos z utkání můžete sledovat ZDE...