Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 10. kolo: VK Královo Pole - TJ Ostrava 2:3

Základní část extraligy se přehoupla do druhé poloviny, a tak se KP Brno postavilo už podruhé v této sezóně proti Ostravě. V prvním napínavém střetnutí těchto týmů se na ostravské palubovce radovaly z výhry brněnské hráčky a o dramatickou podívanou neměli v sobotu nouzi ani diváci v hale na Vodové. Za lepší konec v pětisetové bitvě tentokrát ale zatáhly hráčky Ostravy.

VK Královo Pole – TJ Ostrava 2:3 (19:25, 23:25, 25:23, 25:18, 13:15)

Rozhodčí:  Kovařík J./ Müller L.
Počet diváků: 200

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Suchá, Nwaeze, Měrková, Polášková, Brown, Koseková, libera: Doležalová, Vaňková Střídaly: Tesařová, Šloufová, Kopáčová, Salanciová.
Hosté: Čuboňová, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, Součková, libero: Červenková Střídaly: Válková, Zedníková, Faltínová.

Vyjádření:
Vendula Měrková (kapitánka VK Královo Pole): „Jsem moc ráda za výkon, který jsme dnes předvedly, protože věřím tomu, že nás to znovu nakopne do další části soutěže.“
Marek Rojko (trenér VK Královo Pole): „Dovolím si dnes tvrdit, že jsme si zasloužili vyhrát. I když se to nepodařilo, je důležité, že se družstvo dokázalo v průběhu utkání semknout. Holky musí cítit, že tohle je jediná cesta.“

Iva Nachmilnerová (kapitánka TJ Ostrava): „Mám radost, že jsme dnes dotáhly zápas až do vítězného konce.“
Zdeněk Pommer ml.  (trenér TJ Ostrava): „Dnes jsme hráli velmi špatně a byli jsme proti ambicióznímu Brnu nedůslední.“

Popis utkání:

Úvodní sada byla až do poloviny vyrovnanou partií. Ostravě se pak ale při servisu Ivy Nachmilnerové podařilo Brnu odskočit o čtyři body (12:16) a vedení hostující po přesné sérii na podání Kamily Součkové ještě navýšily (13:21). Brněnské hráčky skóre (15:24) v závěru sady sice zkorigovaly při servisu Eriky Salanciové, která se po zranění kotníku vrátila zpátky do hry, z vítězství v setu se ale radovala Ostrava (19:25).

Hostující hráčky vlétly dobře i do druhé sady, a Brno tak muselo dotahovat rychlé vedení Ostravy 2:5. Hráčky Králova Pole ale zpřesnily hru i útok a po dlouhé výměně otočily přesnou smečí Venduly Měrkové na 12:11. Ostrava dokázala odpovědět hned, a tak bylo vedení v druhém technickém time outu opět na její straně 13:16. Domácí však znovu srovnaly a postaraly se o napínavou koncovku druhé sady (18:18), kterou nakonec nejtěsnějším možným rozdílem 23:25 vyhrála Ostrava.

Královu Poli se na začátku třetího dějství podařilo velmi rychle odskočit hostujícím na 7:2. Ostrava bodové manko dlouho nedokázala smazat, a tak domácí vedly ještě v druhém technickém time outu 16:10. Pak se ale při servisu Ivy Nachmilnerové situace úplně obrátila a ostravské hráčky rázem vedly 20:21. Brněnští fanoušci se tak dočkali podruhé velmi napínavé koncovky setu a tentokrát to bylo Královo Pole, které set dotáhlo až do vítězného konce - esem Anny Suché.

Brno vítězná sada nakopla, svěřenkyně Zdeňka Pommera naopak začaly kupit chyby - výsledkem byl rychlý náskok Králova Pole 8:2 a tlak, který si domácí volejbalistky podržely v celém čtvrtém setu. Po 27 minutách tak pousnula zápas až do tie breaku smeč domácí Amandy Brown (25:18).

Zkrácená hra byla až do stavu 9:9 přetahovanou o každý míč. Pak se Ostravě při přesném servisu Kamily Součkové podařilo bodovat pětkrát po sobě a hostující se ujaly vedení 9:14. Brnu se ještě podařilo odvrátit čtyři mečboly, pátý už byl ale nad jejich síly, a tak se z konečného vítězství 13:15 radovala Ostrava.

Autor: Ing. Barbora Mertová

Hala: MSH Vodova           
Adresa: Vodova 108, Brno   61200

Rozhodčí: Kovařík J., Müller L.   

10. kolo "Extraliga Žen"

Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga ženy - 1. část soutěže

Statistika utkání

Zápas On-line můžete sledovat na TVCom