Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 11.kolo: TJ Ostrava - PVK Olymp Praha 1:3

Pro Ostravanky bylo dnešní dohrávané 12. kolo UNIQA volejbalové extraligy poslední před play-off, protože už mají předehráno z podzimu. Domácí přivítali ve velké pohodě hrající Olymp, který se snaží udržet druhou příčku v tabulce. Domácí sice podali bojovný výkon, ale nezkomplikovali hostům situaci před závěrečným kolem, které se odehraje 27.2.
Ostrava s velkou pravděpodobností nastoupí v play-off proti Šelmám Brno. Hraje se na 3 vítězná utkání, systémem doma, venku. Termíny: 5., 8., 11. a případně 14. a 17. březen.

TJ Ostrava – PVK Olymp Praha 1:3 (24:26, 22:25, 25:23, 14:25)
 

Rozhodčí: Kubinec J., Kavala T.
č.: 21052 dne: 20. 2. 2021 v hod.: 17:00
Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Pospíšilová, Hrdličková, Kalusková, Žarnovická, Štrbová, Nečasová, libero Chevalierová, Panková. Střídaly: Bauerová, Výtisková, Šmídlová, Jedličková, Zemanová, Kašparová.
Hosté: Šimáňová, Smutná, Hodanová, Purchartová, Kocmanová-Havlíčková, Komárková, libero Pešková. Střídaly: -
 
Vyjádření:
Andrea Štrbová (smečařka TJ Ostrava): „Je škoda, že jsme neudržely vysoké vedení v prvních dvou setech. Vždy v jednom postavení jsme dostaly šňůru bodů. Normálně jsme zvyklé na kvalitnější příjem.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dnes z naší strany agresivní vstup do prvních dvou setů. Bohužel jsme neudrželi důraz v činnostech a vlastními chybami jsme si dva sety prohráli. Soupeř v důležitých momentech lépe servíroval. Ve 3. setu jsme hráli dobře v obraně a ve 4. setu jsme měli špatný příjem.“                  
Pavlína Šimáňová (kapitánka PVK Olymp Praha): „Jsem ráda za 3 body, ale nebylo to lehké. Do zápasu jsme jako obvykle nevstoupily moc dobře a musely jsme v prvních dvou setech stahovat velký náskok. Ve 3. setu jsme začaly lépe, ale koncovku jsme neuhrály. 4. set byl od stavu 10:11 v naší režii.“
Stanislav Mitáč (trenér PVK Olymp Praha): „Jsme spokojeni s vítězstvím za 3 body. Protože se souběžně hrálo důležité utkání Olomouc:Šelmy Brno. A tím, že jsme dokázali minule Olomouc porazit, tak chceme 2. místo. Utkání bylo vyrovnané, kdy jsme začali první dva sety vlažně až studeně a prohrávali o 5 - 6 bodů, V důležitých okamžicích jsme dokázali náskok stáhnout a vyhrát obě koncovky. Ve 3. setu jsme si vzhledem ke zranění Hrdličkové mysleli, že to půjde samo a hráli jsme profesorsky až lajdácky koncovku. Ve 4. setu nás nakoplo sporné rozhodnutí rozhodčího za stavu 9:11, kdy jsme uhráli 7 bodů v řadě.“

Popis utkání:
První set začali domácí jako z partesu a záhy se dostali do vedení 11:4, ale hned po time trenéra hostů Mitáče zásluhou nepříjemného servisu Komárkové Olymp vyrovnal na 11:11. Poté začala přetahovaná o každý bod a za stavu 15:17 se poprvé do dvoubodového vedení dostali hosté. Trenér Pommer je time outem zabrzdil a Ostravankám se podařilo na chvíli získat vedení (19:18, 22:21), ale svými chybami nabídly Pražankám první setbol za stavu 23:24, který se ještě podařilo odvrátit, ale druhý v pořadí už ne.
Druhý set byl více méně kopií prvního. Domácí se opět relativně snadno dostali do vedení (9:2, 12:6) a tentokrát při servisu Hodanové Olymp opět rychle vyrovnal, v tomto případě na 12:12. Za chvíli se dokonce Pražanky utrhly na 14:17. Následoval dobrý servis kapitánky domácích Hrdličkové a otočka na 18:17. Vyrovnanou koncovku za stavu 21:22 ovlivnil rozhodčí, kdy jasný míč pro domácí přiřknul hostům a místo stavu 22:22 bylo 21:23 a hosté už koncovku nepustili.
Do třetího setu nastoupila místo zraněné kapitánky 15letá Bauerová a domácí tato situace semkla a set byl po celou dobu vyrovnaný, kdy ani jedno družstvo nezískalo více než 2bodový náskok. Domácí sice vedli v setu jen 2x, a to 17:16 a 23:22, kdy při tomto stavu uhráli důležitý míč a posléze i celou koncovku.
Čtvrtý set byl opakem prvních dvou setů, kdy se Olymp dostal rychle do vedení 6:1. Ostravanky ještě dotáhly na 10:11 i díky dalšímu spornému rozhodnutí rozhodčího, nyní v neprospěch hostů a tato událost je nakopla, odskočili na 10:18 a bylo vymalováno.

Autor: Miloš Matula

Články a další podrobnosti na: cvffacebookvolejbal-ostrava
                   
"Extraliga Žen" - 11.kolo
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Czechvolley.tv