Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 11.kolo: TJ Ostrava - TJ Sokol NIBE Frýdek - Místek 3:0

TJ Ostrava - TJ Sokol NIBE Frýdek - Místek    3 : 0  (20,17,11)

Již první utkání mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou naznačilo, že letošní derby nebudou tak napínavá jako vloni. Všichni tedy očekávali, jak se dnes Ostrava zhostí role favorita.

Frýdek se Ostravy nezalekl a do prvního setu se pustil s odhodláním nepřenechat Ostravě nic zadarmo. První technický time-out sice domácí zastihl ve vedení, ale hosté se ještě drželi na dostřel. Za stavu 11:8 si trenér hostí vyžádal time, ten sice nepřinesl žádný zásadní obrat, nicméně hosté začali od stavu 16:10 zvolna stahovat rozdíl (17:13, 21:16, 21:20). Pak se však hráčky TJ Ostrava dokázaly zkoncentrovat a v koncovce byly úspěšnější ony.

Ve druhém setu již hráčkám Frýdku nedovolily zdaleka tolik jako v prvním. Vedení, do kterého se dostaly hned v úvodu setu, si stále držely a dokázaly to až do konce (6:2, 8:4, 16:9, 18:10, 18:13, 22:17).

Třetí set vyzněl pro domácí nejjednoznačněji. Hosté se dopouštěli řady nevynucených chyb a dovolili Ostravankám odehrát ho ve velké pohodě (1:3, 4:3, 8:6, 11:6, 14:7, 16:9, 20:9, 22:10).


Kapitánka Iva Nachmilnerová (Ostrava): Povinné vítězství, které asi nebylo divácky pohledné, ale jsme za ně rády. V 1. setu jsme si zkomplikovaly koncovku, ve 2. setu jsme se zlepšily a ve 3. setu jsme soupeře přejely.
Trenér Zdeněk Pommer (Ostrava): Jsem spokojený s vítězstvím 3:0, i když byl Frýdek-Místek oslabený. My jsme celý zápas výborně podávali, ale musíme se zlepšit v pozičních věcech. Jedeme dál, celý zápas jsme měli pod kontrolou.
 
Kapitánka Daniela Pavelková (Frýdek-Místek): Vlastí nevynucené chyby a špatná přihrávka nás připravily o zisk alespoň jednoho setu. Soupeř nás zatlačil servisem, tudíž hrály málo středem a pak to měly těžké na kůlu.
Trenér Leopold Tůma (Frýdek-Místek): Zápas byl hlavně o přihrávce. Ostrava měla velice dobrý servis a to rozhodlo. Dva sety jsme odehráli důstojně, až poslední byl špatný. V celém zápase jsme udělali hodně nevynucených chyb. Byli jsme oslabeni, poprvé nastoupila v základu Závodná a také Bulinová nemá mnoho odehráno. Chválím družstvo za bojovnost

Sestavy (od zóny I):
TJ Ostrava: Valková, Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, libero: Červenková. Střídaly: Čuboňová, Kvapilová.
TJ Sokol NIBE Frýdek-Místek: Uhrová, Závodná, Bulinová, Pavelková, Štrbová, Mitrega, libero: Radivojevičová. Střídaly: Kavková, Vašinová I., Vašinová K.

Rozhodčí: Zimmermann T./Topolánek M./Sysala L.
Počet diváků: 265

Zapsal: Miloš Matula

Extraliga žen - 11. kolo

1. část soutěže -  Extraliga Žen "Skupina EX-Z"

Statistika TJ Ostrava

Statistika z utkání

Video z utkání