Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 12. kolo: TJ Ostrava - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0

12. kolo UNIQA volejbalové extraligy žen svedlo proti sobě v derby domácí Ostravu proti Frýdku-Místku. Oba týmy mají po posledním kole co napravovat. Ostravanky v minulém kole prohrály v Prostějově, když v průběhu zápasu nevyužily množství setbolů a ve čtvrtém setu dokonce mečbol a následně prohrály 2:3. Frýdek-Místek prohrál doma nečekaně snadno se Šternberkem. Favorit utkání byl ale jasný, protože domácí zatím prohráli v lize jen dvakrát a tak to i zůstalo.

TJ Ostrava – TJ Sokol Frýdek- Místek 3:0 (25:12, 25:15, 25:17)

Rozhodčí:  Ištvanech M., Slezák J.
č.: 21059 dne: 11. 11. 2021 v hod.: 17:00
Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Jedličková, Kotlabová, Nečiporuka, Zemanová, Pospíšilová, Štrbová, libero Jančová. Střídaly: Kašparová, Bauerová, Fukalová.
Hosté: Navrátilová, Ulumbelashvili, Mitrega-Mamica, Diatková, Petrová, Hadáčková, libero Teperová. Střídaly: Radulović, Šnellyová Tkáčová.

Vyjádření:
Andrea Štrbová (kapitánka TJ Ostrava): „Chtěly jsme nastoupit hned a nenechat soupeře rozehrát, což se nám podařilo. Ve druhém setu jsme je pustily chvíli ke hře, ale v půlce setu jsme se zvedly a předváděly opět naši hru a zaslouženě vyhrály 3:0.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dnes jsme zatlačili soupeře servisem a dobře jsme útočili. Soupeř nekladl odpor. V obraně se musíme zlepšit s ohledem na soupeře v dalších kolech.“                  
Michaela Hadáčková (kapitánka TJ Sokol Frýdek-Místek): „Dnešní zápas se nám ani trochu nepovedl. Bohužel to musím „hodit“ na naše smečařky, které nebyly schopné zpracovat servis Ostravy. Když už jsme přihrály, tak jsme aspoň trochu vzdorovaly. Gratuluji soupeři, dnes byl lepší ve všem.“  
Alexandra Dedková (trenérka TJ Sokol Frýdek-Místek): „Zemanová na servise zničila naši snahu hrát volejbal.“

Popis utkání:
Za stavu 5:5 nastoupila na servis Zemanová a přes 2 time hostů (9:5, 12:5) dotáhla skóre i díky vynikajícím blokům na 16:5 a set už se jen dohrával.
Ve druhém setu nastala obdobná situace 5:7 a opět servis Zemanové, tentokrát obrat jen na 9:7, kdy rady trenérky Dedkové na chvíli pomohly, ale jen do stavu 14:12. Poté domácí opět zabrali, odskočili na 19:13 a od stavu 21:15 set dopodávala střídající Kašparová.
Třetí set byl vyrovnaný do stavu 8:9, kdy tentokrát „potáhla“ servisem Nečiporuka a přes time hostů (12:9, 15:9) domácí navýšili náskok až na 17:10. Na chvíli se hosté ještě vzchopili a trenér Pommer musel svým svěřenkyním domluvit (17:14). Rady pomohly a domácí hráčky i třetí set s přehledem získaly.

Autor: Miloš Matula 

Články a další podrobnosti na: ČVFFACEBOOK, Volejbal OSTRAVA
                   
"Extraliga Žen" rozpis utkání, tabulka
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos