Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 12. kolo: Volejbal Přerov - TJ Ostrava 0:3

Zápas se od počátku vyvíjel ve prospěch hostujícího týmu. Ve druhém setu sice Přerovanky bojovaly, ale nedokázaly zvládnout vyrovnanou koncovku. A ve třetí sadě si znovu nechaly soupeřky odskočit a neměly čím zápas jakkoli zdramatizovat. Za zmínku stojí snad jen velmi dobrý výkon domácí, věkem ještě juniorky, Šádkové.

Volejbal Přerov - TJ Ostrava 0:3 (15:25, 23:25, 13:25)

Rozhodčí: J. Slezák, T. Kavala
Počet diváků: 95
č.: 47 dne: 17.12.2016 v hod.: 19:00

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Yancy, Zatloukalová, Svobodová, Jehlářová, K. Kohoutová, Gálíková, libero: Stavinohová, Zajícová. Střídaly: L. Kohoutová, Dostalíková, Šádková, Ticháčková.
Hosté: Válková, Faltinová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, libero: Červenková Střídaly: Čuboňová, Diatková, Součková, Kvapilová.

Vyjádření:
Eliška Ticháčková (kapitán domácích): "Nedokázaly jsme ubránit soupeře, neprosadily jsme se v útoku a a špatně jsme přihrávaly."  
Libor Gálík (trenér domácích): "V prvním setu nám utekl začátek. Pomohly nám změny ve druhém, ale nedokázali jsme dotáhnout některé mezihry a Ostrava lépe zvládla koncovku. Pak jsme znovu nezareagovali na začátku třetího setu."       

Iva Nachmilnerová (kapitán hostů): "Až na výpadek ve druhé setu jsme hrály docela dobrý volejbal. Jsem ráda, že jsme po dlouhé cestě z Chorvatska vyhrály za tři body."
Zdeněk Pommer (trenér hostů): "Hladký průběh zápasu. Dnes jsme byli ve všech herních činnostech lepším týmem."  

Popis utkání:
První set začal střídáním Gálíkové, když se ještě neodehrála ani jedna výměna a rozhodl se prakticky hned v úvodu. Po zkaženém servisu domácích Ostrava utekla do vedení 9:3 a už nepřipustila žádné komplikace. V pohodě okamžitě ztrátovala a domácí hráčky ji neměly čím překvapit. Důraznější útok hostů i dobrá hra v poli slavily úspěch.
Naproti tomu druhá sada byla velmi vyrovnaná. Oba týmy se tahaly po bodu dvou a v koncovce vedl domácí celek 23:22. Jenže přišel útok z hlavního kůlu do ostré diagonály, eso a zrychlení nahrávačky, která přehrála na druhou přes, a bylo to 0:2 na sety.
Kdo z domácích fandů věřil, že to může znamenat obrat ve vývoji zápasu, byl určitě zklamán. Přerovankám odešel příjem a také hra v poli nebyla jejich silnou stránkou. Naproti tomu hostující hráčky zvedaly těžké míče a bojovaly v každé výměně. V závěru prostřídal trenér Pommer celou lavičku, ale na výsledek to mělo pramalý vliv. Odevzdané domácí volejbalistky dohrávaly z povinnosti. Paradoxně byla jejich nejlepší hráčkou nejméně zkušená juniorka Šádková.

Autor: Stanislav Šmidák

12. kolo "Extraliga Žen"

Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga ženy - 1. část soutěže

Statistika utkání

Zápas On-line můžete sledovat na TVCom