Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 13.kolo: TJ Ostrava - VK SG Brno 3:0

TJ Ostrava - VK SG Brno    3 : 0  (12, 17, 16)

Hala: Hala míčových sportů
Adresa: Varenská 40a, Ostrava, 70200

V posledním zápase tohoto roku čekal TJ Ostrava tým SG Brno, který se v letošní sezóně, stejně jako v těch uplynulých, musí potýkat s jednou prohrou za druhou. Přestože se složení týmu mění, na přístupu děvčat z Brna bylo jasně vidět, že dlouhodobě je tato situace spíše frustrující než motivující k vypjatým výkonům.
První set probíhal od počátku podle předpokladů – první time-out proběhl za stavu 8:2, druhý za stavu 16:8. Celkově dokázala děvčata z SG Brno získat 12 bodů.
Ve druhém setu se sice hosté ujali na krátký čas vedení (1:2), ale jinak se vše odvíjelo podobně jako v prvním setu (1. time-out 8:5, druhý 16:8). Tentokrát domácí, i díky vlastním chybám na podání, dovolili soupeři uhrát 17 bodů.
Také ve třetím setu hosté kratičce vedli, opět 1:2, ale oba technické time-outy zastihly ve vedení domácí (8:3, 16:6). Pak se hráčkám Brna podařilo náskok snížit na 16:10, ale dále již pokračovaly ve hře bez nasazení a alespoň radosti ze hry a třetí set získaly opět Ostravanky (25:16).

Kapitánka Iva Nachmilnerová (Ostrava): Pohlídané vítězství, škoda, že jsme si nevyzkoušely více kombinací, koncentrovaný výkon.
Trenér Zdeněk Pommer (Ostrava): Z naší strany koncentrovaný výkon. Proti takovému soupeři jsme dali prostor lavičce. SG Brno hrálo špatně a my dobře. Bereme 3 body a už se musíme soustředit na „výživný leden“.
 
Kapitánka Tiziana Baumruková (Brno): Utrápený zápas, hodně chyb. Podle toho vypadal průběh. Po třech týdnech pauzy jsme teprve dnes začali soustředění.
Trenér Aleš Novák (Brno): Bohužel naše přihrávka je na takové úrovni na jaké je a bez ní se kvalitní volejbal hrát nedá. Jediným pozitivem v našem družstvu bylo premiérové vystoupení nahrávačky Bouškové, která potvrdila oprávněnost své nominace.

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Valková (5), Toufarová (12), Zemanová (4), Čuboňová (2), Kojdová (8), Nachmilnerová (8), libero: Červenková. Střídaly: Kvapilová, Urbanová (2), Kukučová (1), Součková, Zedníková (9).
Hosté: Bízková (3), Baumruková (1), Černá (7), Nečasová (2), Kopáčová (7), Valášková (9), libero: Slavíková. Valentová. Střídaly: Jandová (1), Boušková (2).
                                                              
Rozhodčí: Topolánek M./Peloušek J.
Počet diváků: 175

Zapsal: Miloš Matula

Extraliga žen - 13. kolo

1. část soutěže -  Extraliga Žen "Skupina EX-Z"

Statistika TJ Ostrava

Statistika z utkání

Video z utkání  

Další fotografie z utkání Ostrava - VK SG Brno