Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 14. kolo: VK Fénix Brno - TJ Ostrava 0:3

V Brně se v prvním utkání v novém roce střetly týmy z opačných pólů tabulky. Hosté z Ostravy se úlohy favorita zhostily na výbornou a připsaly si další tři body. Naproti tomu Fénix stále čeká na svůj první bod.

VK Fénix Brno – TJ Ostrava 0:3 (-9, -14, -14)

Rozhodčí: Ištvanech, Zimermann
Počet diváků: 50

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Gogová, Plešingrová, Slámová, Šnellyová, Pospíšilová A. Podhrázká, libero: Matoušková. Střídaly: Holečková, Pospíšilová P., Beránková.
Hosté: Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Válková,  libero: Červenková. Střídaly: Faltinová, Součková, Diatková, Kvapilová, Čuboňová.

Vyjádření:
Veronika Šnellyová (kapitán domácí): „Soupeř hrál velmi vyrovnaný a koncentrovaný zápas. Jeho téměř 100% hra na síti blokem nám po celý zápas hru velmi komplikovala. Gratuluji soupeři k vítězství.“
Zdeněk Janoušek (trenér domácích): „Ostrava hrála velmi pozorně, prakticky bez chyb a proto naprosto zaslouženě vyhrála. “

Iva Nachmilnerová (kapitán hostů): „Povinné vítězství po koncentrovaném výkonu. Soupeře jsme vůbec nepustily do koncovek .“
Zdeněk Pommer ml. (trenér hostů): „Jednoznačné utkání. Pochvala všem za přístup a koncentrovaný výkon. Týden se připravujeme na Prostějov, na přeložený zápas, který hrajeme ve středu a tímto zvu všechny fanoušky.“

Popis utkání:
Do utkání Ostrava vlétla raketově. Během tří postavení si vytvořila šesti bodový náskok, který v dalším průběhu setu neustále navyšovala. Domácí se nedokázali vypořádat s kvalitní obranou hostů a to zejména na síti. A tak bylo za dvacet minut o zisku prvního setu rozhodnuto.

Druhý set byl vyrovnaný pouze na svém začátku. Za stavu 5:6 si hostující družstvo připsalo šest bodů v řadě a tím získalo uklidňující náskok a bez větších problémů dovedlo k vítězství i  tento set.

Úvod třetího setu patřil domácím, které se ujali vedení 4:1 a následně ještě 5:4. Jenže potom si Ostrava připsala deset bodů v řadě a utkání se vrátilo do zajetých kolejí předchozích dvou setů. Hosté si vybudovaný náskok s přehledem pohlídali a povinně zvítězili.   

Autor: Tereza Gottwaldová

Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga ženy - 1. část soutěže

Statistika utkání

Zápas On-line můžete sledovat na TVCom