Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 16. kolo: TJ Ostrava - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:1

Po delší pauze, vyplněné kvalifikací o ME, se v 16. kole UNIQA volejbalové extraligy žen utkala v derby družstva, která bojují o osmé místo. Domácím volejbalové prázdniny prospěly více a vítězstvím si výrazně řekli o účast v „osmičce“.   

TJ Ostrava - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:1 (25:10,25:18,22:25,25:15)

č.: 77 dne: 17. 1. 2019 v hod.: 18:00
Rozhodčí: Kostka M., Kubinec J.
Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Zemanová, Kašparová, Makauskaite, Nečasová, Diatková, Žolnerčíková, libera: Chevalierová, Červenková. Střídaly: Zedníková, Faltínová, Sedláčková, Lukáčová,.
Hosté: Pavelková, Hadáčková, Šnellyová, Borovcová, Mitrega, Šípová, libero: Radivojevičová. Střídaly: Vašinová, Šprochová, Grygarová

Vyjádření:
Kateřina Zemanová (kapitánka TJ Ostrava): „Dneska jsme měly zápas, až na 3. set, kdy jsme polevily v koncentraci a soupeř se zlepšil v obraně, pod kontrolou. Zasloužené 3 body.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Soupeře jsme zatlačili v domácím prostředí. Ve všech setech jsme si vytvořili náskok kvalitní obranou a servisem. Holkám chci poděkovat za přístup a jedeme dál!“
Daniela Pavelková (kapitánka TJ Sokol Frýdek-Místek): „Utkání jsme nezvládly hlavně v hlavách. Říkaly jsme si, že musíme, ale neudělaly jsme pro to maximum. Hrály jsme křečovitě, a když jsme se na soupeře dotáhly, tak jsme pokazily servis. „osmičku“ ještě můžeme uhrát, ale musíme předvést jiný výkon.“  
Jaroslav Vlk (trenér TJ Sokol Frýdek-Místek): Bez komentáře.

Popis utkání:
Domácí hráčky do prvního zápasu letošního roku vstoupily pravou nohou. Hned od počátku 1. setu si nad soupeřkami z Frýdku-Místku vytvořily náskok a nepovolily jim přiblížit se na dostřel (6:1, 16:6, 22:9).
Sokolky se hladce prohraným 1. setem nenechaly znervóznit a v další sadě daly o sobě vědět hned na počátku (2:5, 4:8). Domácí kouč si za stavu 9:12 vyžádal oddechový čas a po něm se Ostravanky vrátily do hry při servisu Kašparové (14:12). Až dokonce setu již hosty nepustily do vedení a také druhý set s přehledem získaly na svou stranu (17:14, 18:15, 21:17, 24:17).   
3. set se zpočátku vyvíjel lépe pro ostravské hráčky (6:1, 7:3, 13:6, 14:8) a vypadalo to, že zápas směřuje rychle ke konci. Hráčky Frýdku však využily toho, že se domácí nechali ukolébat vidinou vítězství a dokázaly stáhnout náskok (14:11) a byť Ostravanky ještě odskočily na 16:11 tak poté osmibodovou sérií při servisu ostravské odchovankyně Šípové převážil Frýdek misky vah na svou stranu (16:19) a náskok si udržel až do konce setu.
Ve 4. setu vstoupila opět lépe do hry Ostrava (5:2, 6:3, 8:6) a opět při servisu Kašparové utekla na 13:6. Poté již domácí jen navyšovali náskok a s přehledem set i utkání dotáhli do vítězného konce.

Autor: Miloš Matula

Utkání můžete sledovat na TVCom

16. kolo "Extraliga Žen"
Rozpis utkání a tabulka soutěže - 1. část soutěže