Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 16.kolo: TJ Ostrava - VK Královo Pole 3:0

TJ Ostrava - VK Královo Pole    3 : 0  (18, 11, 15)

V 16. kole nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen se utkala dvě družstva, která se velmi dobře znají, protože mezi sebou poslední dvě sezóny soupeří nadmíru často. Vloni kromě základní části a nadstavby i v play-off (postup Ostravy) a v Českém poháru (postup Brna). Letos se hned po lize utkají také v Českém poháru (20.1. se odehraje zápas v Břeclavi a odveta 3.2. v Ostravě).

Podle postavení v tabulce byl papírovým favoritem domácí tým, ale vzhledem k předchozím řádkám se čekal vyrovnaný boj. Ten probíhal jen do stavu 12:12 v 1. setu, od té doby byla Ostrava výrazně lepší a udržela domácí neporazitelnost.

Rozhodčí: Zimmermann T./Kubinec J.
Počet diváků: 210

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero: Červenková. Střídaly: Součková
Hosté: Měrková, Tesařová, Diatková, Hrazdírová, Keddy, Šloufová, libero: Melichárková. Střídaly: Pospíšilová, Chevaliérová, Podhrázská.

Domácí:
Iva Nachmilnerová (Kapitánka TJ Ostrava): Koncentrovaný výkon po celou dobu. Vyzkoušely jsme si i nové věci. Našly jsme herní klid po prohře s Olympem. Ale je pořád co vylepšovat.
Zdeněk Pommer (Trenér TJ Ostrava): Oproti poslednímu zápasu jsme byli důraznější na servisu a po dobrém příjmu jsme přehráli soupeře pestrým útokem. Pochvala celému týmu.

Hosté:    
Vendula Měrková (kapitánka VK Královo Pole): Tým Ostravy potvrdil svou kvalitu. My jsme se necítily komfortně v nové konfiguraci. A jsme oběť Ostravy za nepovedený zápas na Olympu.
Bruno Napolitano (trenér VK Královo Pole): Ostrava předvedla dobrý výkon (na servisu i v obraně). V tomto nouzovém složení týmu jsme tři dny čili se nedaly čekat zázraky.

Popis utkání:
Po prohře na Olympu z minulého kola stály Ostravské volejbalistky před dvojnásobným úkolem – získat další extraligové body a dokázat, že forma nezůstala zapomenuta pod vánočním stromečkem.
Do zápasu domácí vstoupili nervózně (8:7. 12:12), ale poté se zklidnili a koncentrovanou hrou odskočili na 16:12, 20:14 a s přehledem získali 1. set.
2. set měl od začátku jednoznačný průběh (5:1, 8:3, 11:4). Ve střední pasáži následovalo malé zaváhání domácích (11:7, 13:9), ale pak suverénní výkon Ostravanek dovolil hostům získat do konce setu už jen pouze 2 body.
I ve 3. setu domácí navázali na výborný výkon v utkání (8:3, 16:9, 18:11). Po chvilkové ztrátě koncentrace, která vyvolala nutnost time-outu domácího trenéra (18:14) se hráčky Ostravy vrátily na vítěznou cestu a bez zaváhání získaly vítězství v setu i celém zápase.

Zapsal: Miloš Matula

Extraliga žen - 16. kolo

1. část soutěže -  Extraliga Žen "Skupina EX-Z"

Statistiky Extraligy žen

Statistika z utkání

Video z utkání  

Další fotografie z utkání Ostrava - KP Brno