Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 17. kolo: TJ Ostrava - Fénix Brno 3:0

První utkání v roce 2018 byla předehrávka 17. kola UNIQA volejbalové extraligy žen. Domácí přivítali beznadějně poslední Fénix Brno, který v letošní sezóně ještě neuhrál ani bod. Ostrava pojala zápas jako generálku před středeční odvetou Challenge cupu s chorvatským Osijekem a do hry se postupně zapojily všechny své hráčky.

TJ Ostrava - VK Fénix Brno   3:0 (25:12, 25:18, 25:11)

č.: 83 dne: 8.1. 2018 v hod.: 18:00
Rozhodčí: Burgertová G./Ištvanech M.
Počet diváků: 88

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Makauskaite, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero: Chevalierová. Střídaly:  Faltínová, Šípová, Čuboňová, Žolnerčíková.
Hosté: Krejčířová, Štrychová, Kočvarová, Šnellyová, Matoušková, Trávníčková, libero Kulhánková. Střídaly: Beránková, Neterdová, Pospíšilová P.

Vyjádření:
Kateřina Valková (kapitánka TJ Ostrava): „První zápas roku jsme zvládly lehce a podařilo se nám zapojit celý tým a teď už se soustředíme na středu a další zápasy. Opět děkujeme našim skvělým fanouškům.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Po celý zápas jsme byli výrazně lepší tým a také díky třem asistentům Kamči, Agnes a Filipovi jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Důraznější musíme být v obraně a ještě musíme zlepšit příjem. Děkuji divákům a zveme je na domácí zápasy v tomto nabitém programu.“
Šnellyová Veronika (kapitánka VK Fénix Brno): „Během krátké doby jsme odehrály dvě těžká utkání s Libercem a Ostravou. Vždy byl soupeř absolutním favoritem a my jsme si mohly pouze věci vyzkoušet. Mrzí mě, že jsme si toho nevyzkoušely víc, i kvůli tomu, že nás teď čekají zápasy s Přerovem a se Šternberkem, kde bychom chtěly začít bodovat.“  
Zdeněk Janoušek (trenér VK Fénix Brno): „Utkání odpovídalo postavení družstev v tabulce. Měli jsme velký problém se servisem soupeře, od čehož se odvíjela další hra. Domácím přeji úspěch v Challenge Cupu.“

Popis utkání:
Do zápasu nastoupily hráčky Ostravy v pozici velkého favorita a od samotného začátku 1. setu určovaly vývoj utkání (8:5, 12:8). Hráčky Fénixu se pokusily vyrovnat, když dotáhly na rozdíl jediného bodu (12:11), ale v tu chvíli po timeoutu trenéra domácích a jeho důrazné domluvě roztočili domácí svá kladiva a díky skvělé týmové ofenzivě a servisu Heleny Kojdové a Ivy Nachmilnerové soupeři dovolili si připsat pouze jeden bod, a tak získat s přehledem první set pro sebe (19:11, 24:12).
Druhý set se odehrával ve stejném duchu jako set první (6:2, 8:3, 12:6). Ostrava si neustále udržovala dostatečný náskok na svého soupeře rovněž díky podání Kateřiny Zemanové a jejích dvou es v řadě (16:7, 17:9, 22:13). V samotném závěru setu se hráčky Brna ještě pokusily stav utkání snížit (22:17), ale klub TJ Ostrava se nenechal vyvést z míry a i druhý set si přivlastnil.
Ani třetí set se nelišil od ostatních. Ostravačky nastoupily do prvního utkání roku 2018 ve skvělé formě a bylo to znát (8:4, 11:5, 16:9). Závěr zápasu patřil s přehledem Ostravě a hlavní podíl na tom měl báječný servis Hanky Čuboňové a Heleny Kojdové (19:10, 23:11).

Autor: Miloš Matula

Utkání můžete sledovat na TVCom
 
17. kolo "Extraliga Žen"

Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga Žen - 1. část soutěže