Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 18. kolo: TJ Ostrava - VK UP Olomouc 0:3

Poslední kolo základní části mělo definitivně určit, zda se domácí probojují mezi nejlepších osm týmů. Soupeře měli přetěžkého, v letošní sezóně je družstvo z Olomouce bez jediné porážky. Ostravanky se sice snažily, ale větší kvalita byla na straně hostů.

TJ Ostrava - VK UP Olomouc 0:3 (14:25, 18:25,13:25)

Rozhodčí: Kubinec J., Ištvanech M.
č.: 88 dne: 26. 1. 2019 v hod.: 17:00
Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Kašparová, Makauskaite, Nečasová, Faltínová, Žolnerčíková, Zemanová, libera: Chevalierová, Červenková. Střídaly: Zedníková, Diatková, Lukáčová.
Hosté: Dudová, Dedíková, Sokolová, Napolitano Šenková, Kossányiová, Strušková, libero: Kovářová. Střídaly: ---

Vyjádření:
Kateřina Zemanová (kapitánka TJ Ostrava): „1. set jsme začaly pozdě, dělaly jsme hodně chyb, nedostaly jsme se do hry. Ve 2. i 3. setu jsme měly světlé momenty, ale vždy nás soupeř rychle přehrál. Na to, že jsme neměly co ztratit, jsme nehrály odvážně.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Soupeř nás zatlačil servisem a my jsme málo bojovali, i když nás fanoušci skvěle povzbuzovali. Navíc jsme udělali spoustu nevynucených chyb.“
Katarína Dudová (kapitánka VK UP Olomouc): „Celý zápas, až na pár pasáží, jsme měly pod kontrolou.“  
Jiří Teplý (trenér VK UP Olomouc): „Momentálně máme hodně zápasů (CEV Mevza) a dělá nám přechod z míčů Gala na Mikasy a zpět. V zápase jsme ovšem dobře podávali a dostávali soupeře pod tlak. A i když jsme na začátku 2. setu dostali několik es, tak jsme se za chvíli dostali do hry a celý zápas jsme měli pod kontrolou. “

Popis utkání:
Jednoznačným favoritem zápasu byl vedoucí celek extraligy a jeho hráčky od počátku nenechaly nikoho v hale na pochybách, že si přijely pro rychlé vítězství. V prvním setu se ujaly vedení hned v počátku a domácí hráčky jen korigovaly jejich náskok (0:6, 4:12, 6:14, 9:17, 11:20).
Na počátku 2. setu se hráčkám Ostravy podařilo jít do vedení (6:4), ale Olomoučanky záhy otočily na 6:10 a byly zase vládkyněmi kurtu.
I 3. set začaly lépe domácí, ale podobně, jako v předchozím setu, z vedení 6:5 byla rázem ztráta 6:10, která se postupně navyšovala.  

Autor: Miloš Matula

Hala: Hala míčových sportů        
Adresa: Varenská 40a, Ostrava   70200          

Utkání můžete sledovat na TVCom
 
18. kolo "Extraliga Žen"
Rozpis utkání a tabulka soutěže - 1. část soutěže