Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 18.kolo: TJ Ostrava - Volejbal Přerov Precheza 0:3

TJ Ostrava - Volejbal Přerov Precheza      0 : 3  (-23,-18,-18)

Náboj tohoto utkání, v posledním, 18. kole základní části nejvyšší české volejbalové soutěže UNIQA extraligy žen byl jasný. Pokud by Přerov zvítězil za 3 body a v souběžně hraném utkání Olymp - Olomouc by domácí prohráli (také bez zisku bodu), tak by se náš dnešní soupeř dostal na úkor Pražanek do horní čtyřky pro nadstavbovou část soutěže.
Samozřejmě i domácí měli o co bojovat. Udržet 2. místo v tabulce a získat historicky nejlepší umístění po základní části a také zachovat domácí neporazitelnost v letošní sezóně.
Bohužel Ostravanky se po nešťastně prohraném setu úplně zhroutily.

Rozhodčí: Ištvanech M./Kubinec J.
Počet diváků: 180

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Toufarová, Zemanová, Zedníková, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, libero: Červenková. Střídaly: Součková, Urbanová, Kukučová, Čuboňová, Kvapilová
Hosté: Tomášeková, Rašková, Cebáková, K. Kohoutová, Svobodová, Polášková,  libero:  Šťastná. Střídala: L. Kohoutová

Domácí:
Iva Nachmilnerová (Kapitánka TJ Ostrava): Nepovedený zápas po všech stránkách, Přerov hrál moc dobře a my si vybraly nejslabší chvilku v dosavadní sezóně. Nejvíc mě mrzí, že jsme málo bojovaly (i kvůli našim fantastickým divákům) a působily ne úplně týmově. Musíme jít do zápasu s jiným svědomím a rozhodně víc pracovat ve prospěch družstva.
Zdeněk Pommer (Trenér TJ Ostrava): Největší rozdíl byl v servisu, my velice špatně (12 chyb na 4 esa) a Přerov hrál velice bojovně. My jsme trestuhodně prohráli 1. set vlastní nedůsledností e nedůrazem. Nikdy nesmíme přestát hrát, i když vedeme o 7 bodů, hrubě jsme podcenili koncovku 1. setu. V celém zápase jsme méně bojovali a hráli špatně v poli.

Hosté:    
Lucie Polášková (kapitánka Volejbal Přerov Precheza): Pro nás výborné utkání a skvělý kolektivní výkon. Splnily jsme všechny taktické pokyny a udělaly méně chyb.
Libor Gálík (trenér Volejbal Přerov Precheza): Jsme velice šťastni, že jsme vyhráli, hlavně s Ostravou, na kterou jsme v poslední době neuměli zahrát. Byli jsme dobře připraveni, výrazně nám pomohl servis sester Kohoutových v koncovce 1. setu a i nadále jsme byli na servisu výrazně lepší. Pro naše mladé družstvo je moc dobré, že odehrajeme v horní čtyřce 6 těžkých utkání.

Popis utkání:
V novém roce je forma domácích velice nestabilní. Po prohře na Olympu vyhrály Ostravanky velice lehce dvě utkání s Brnem (v lize i v poháru), pak vybojovaly vítězství v Olomouci, ale nakonec zakončili základní část trpkou a první domácí porážkou s Přerovem.

První set byl velice vyrovnaný do stavu 11:12, pak domácí zlepšili bloky a odskočili na 14:12, při servisu Zemanové na 20:14 a pak dokonce na 22:15. Co se pak odehrálo v hlavách Ostravanek, je velký otazník. Nejdřív je nalomila výborným servisem střídající Lenka Kohoutová, snížení na 22:19, pak jeden bod pro domácí 23:19, na servis nastoupila Kateřina Kohoutová a dokonala obrat. Pro nematematiky koncovka 1:10 pro Přerov!!!

2. set byl vyrovnaný jen do stavu 5:5, pak odskočení Přerova na 5:10, 8:16 a v obrovském útlumu hrající domácí se nestačili divit, jak rychle je možno prohrát set.

I ve 3. setu hosté tvrdili muziku, byť ne s takovou převahou (6:8, 7:11, 9:14, 10:15). Po chvilkové ztrátě koncentrace hostů nastalo snížení na 13:15, 14:16, opět odskočení na 14:19, poslední záchvěv odporu domácích 17:19, 18:20, ale poslední pětibodová šňůra rozhodla o překvapivé=m, ale naprosto zaslouženém vítězství Přerova.

Zapsal: Miloš Matula

Hala: Hala míčových sportů
Adresa: Varenská 40a, Ostrava, 70200

Extraliga žen - 18. kolo

1. část soutěže -  Extraliga Žen "Skupina EX-Z"

Statistiky Extraligy žen

Statistika z utkání

Video z utkání