Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 19. kolo: TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk 3:0

Devatenácté kolo UNIQA volejbalové extraligy žen se odehraje až uprostřed třetího lednového týdne. Důvodem odložení devatenáctého kola je pořadatelství juniorského extraligového turnaje ve sportovní hale na Varenské ulici v Ostravě. Aktuálně třetí domácí celek TJ Ostrava přivítá na své palubovce osmý celek tabulky TJ Sokol Šternberk. Oba celky se v letoční extralize střetly dvakrát a pokaždé o vítězi utkání musela rozhodnout až zkrácená hra. Domácí tým bude chtít dotáhnout bodově druhý tým extraligové tabulky VK KP Brno, hostující Sokol Šternberk si bude chtít upevnit pozici do play off, a tak utkání jistě nabídne zajímavou podívanou. Tělovýchovné jednotě Ostrava se před Vánoci nevydařila utkání s brněnými Šelmami a budou chtít jistě najet na vítěznou vlnu. Domácí tým bude chtít potvrdit roli favorita v utkání a zapsat důležité body do tabulky.

TJ Ostrava – TJ Sokol Šternberk 3:0 (25:16, 25:19, 25:18)

Rozhodčí: Peloušek J., Velinov E.
č.: 21093 dne: 19. 1. 20212 v hod.: 17:00
Počet diváků: 77

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Nečiporuka, Zemanová, Pospíšilová, Štrbová, Jedličková, Kotlabová, libero Jančová. Střídaly: Kašparová, Jasečková, Bauerová, Chládková.
Hosté: Körmendyová, Ramajová, Lazárková, Kamidinová, Látalová N., Látalová Z., libero Slavíková. Střídaly: Kořínková.

Vyjádření:
Andrea Štrbová (kapitánka TJ Ostrava): „Jsem ráda, že jsme zvládly tento zápas a vyhrály jsme 3:0. Na začátku druhého setu nás soupeř zatlačil, ale my jsme to ustály, mohly jsme si tak něco vyzkoušet ke konci a jsme za to rády. Těšíme se na televizní utkání s Libercem, kde bych chtěla pozvat diváky. Chtěla bych také popřát všechno nejlepší panu „Jesovi“, který měl narozeniny.“ Pan „Jesa“ patří mezi nejvěrnější dlouholeté fanoušky TJ Ostrava (pozn. red.).
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „My jsme dnes byli důraznější ve všech činnostech, než soupeř a zaslouženě jsme vyhráli. Malinko jsme v některých pasážích hry byli vlažnější, ale pak jsme se zase vrátili k agresivitě, takže za mě zasloužené tři body. Musím dnes pochválit kompletně celý tým, včetně střídajících holek, které přišly na hřiště.“                  
Tereza Slavíková (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Myslím si, že nás dnes soupeř zatlačil ve všech herních činnostech. My jsme dnes přijeli v trošku okleštěné sestavě a myslím si, že se na nás podepsala únava, udělaly jsme pár chyb a máme se z čeho ponaučit do příštích utkání a je na čem pracovat. Soupeř byl prostě dnes lepší.“  
Jan Drešl (trenér TJ Sokol Šternberk): „Soupeř nás dneska výrazně tlačil servisem. Na našich holkách byla vidět únava a nekoncentrovanost. Kupili jsme hodně chyb, což domácí celek nedělal, ale v tom je ten rozdíl, ve zkušenosti týmů. Gratuluji Ostravě k vítězství 3:0.“

Popis utkání:
Do utkání lépe vstoupil domácí tým TJ Ostrava, který brzy vedl 5:1. Náskok si domácí volejbalistky držely i nadále (8:2) a za stavu 10:3 si brali hosté oddechový čas. Náskok osmi bodů za stavu 12:4 dokázaly hostující volejbalistky snížit (12:7) avšak domácí tým zapisoval další body a soupeři příliš bodovat nepovolil. Do koncovky šly volejbalistky TJ Ostrava s pohodlným náskokem devíti bodů za stavu 20:11. Hosté sice odvrátili dva setboly, domácí tým ale nakonec zvítězil poměrem 25:16 a ujal se vedení 1:0 na sety.
Druhá sada nabídla vyrovnaný úvod (4:4). Oba celky se přetahovaly o každý bod, znovu srovnáno bylo za stavu 8:8. Hosté přidali další dva body a byli mírně ve vedení, pak ale přišla bodová nadílka pro Ostravu. Osmi body zvrátily volejbalistky z Ostravy dosavadní průběh setu. Pomohla tomu také domácí smečařka Petra Nečiporuka, která zapsala hned tři přímé body z podání v řadě. Domácí dominovali i nadále a do koncovky šli s pohodlným náskokem (20:13). Volejbalistky Sokola Šternberk sice také přidaly pár es, nicméně domácí tým si bez větších potíží dokráčel pro vítězství ve druhém setu poměrem 25:19.
Třetí set byl alespoň zpočátku podobný tomu druhému. Opět se oba týmy na začátku setu přetahovaly o body a za stavu 4:4 bylo vyrovnáno. Hostující celek se na chvíli ujal vedení (8:6, 11:8), domácí tým ale znovu předvedl dlouhou sérii bodů v řadě. Na servisu se držela domácí blokařka Kateřina Zemanová a TJ Ostrava obrátila vývoj setu ve svůj prospěch a vedla 16:11. Náskok tří až pěti bodů domácím vydržel i do koncovky. Za stavu 23:16 dokonce domácí celek vedl o sedm bodů. TJ Ostrava si pohodlně dokráčela pro vítězství v dalším setu, a tak celé utkání jasně ovládla poměrem 3:0 na sety.

Autor: Radek Karnufek               

Články a další podrobnosti na: ČVF, FACEBOOK TJ Ostrava, TJ Ostrava
                   
"Extraliga Žen"
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos z utkání můžete sledovat LIVE STREAM