Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 2. kolo: TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk 3:0

TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk      3 : 0   (25:13, 25:8, 25:17)

Domácí tým prošel po loňské sezóně velkou obměnou. Hned pět hráček změnilo dres - Petra Kojdová (Vandoeuvre Nancy - Francie), Marie Toufarová (Volley-ball Club Chamalières – Francie), Magdaléna Zedníková (VC Strassen – Lucembursko), Kateřina Kvapilová (Frýdek-Místek), Kamila Součková (Moravská Slávia Brno) a šestá Kamila Červenková má příjemnější povinnosti než „lítání“ po hřišti - mateřská dovolená. Začátek sezóny je vždy ošidný, sehrávání ve volejbale je dlouhodobější záležitost, ale Ostrava roli favorita suverénně potvrdila.

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Zemanová, Čuboňová, Kojdová, Nachmilnerová, Valková, Makauskaite, libera: Teperová, Chevalierová. Střídaly: Šípová, Faltínová, Sedláčková, Žolnerčíková.
Hosté: Polášková, Vrabcová, Kotlabová, Ambrožová, Hudylivová, Šenková, libera: Oborná, Kulová. Střídaly: Hanousková, Nováková.

Vyjádření:
Kateřina Valková (kapitánka TJ Ostrava): „Jsme rády, že jsme zvládly první domácí utkání s přehledem. Chvála celému týmu i našim fanouškům. Dařil se servis a mohly jsme hrát rychlou hru.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Předešlý týden jsme tvrdě trénovali. Dnešek je odměna za takový přístup. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a soupeře jsme mačkali ve všech činnostech.“
Eva Hudylivová (kapitánka TJ Sokol Šternberk): „Vůbec jsme nezúročily, co jsme přes týden trénovaly. Nedokázaly jsme se zvednout na žádné herní činnosti a soupeř si z nás udělal trhací kalendář.“  
Martin Hroch (trenér TJ Sokol Šternberk): „Odehráli jsme nejhorší utkání za celou přípravu včetně začátku extraligy i českého poháru. Zápas jsme absolutně nezvládli na servisu i na přihrávce. Přestože jsme nehráli doma, čekal jsem lepší úspěšnost. Po špatném příjmu jsme útočili jen z kůlů, kde se prosazovala pouze jediná hráčka ze čtyř. Gratuluji soupeři a věřím, že v dalších utkáních podáme lepší výkon“

Popis utkání:
Ostravanky nastoupily do svého prvního domácího utkání sezóny 2017/2018 namotivované a v plné síle. Již v prvním setu bylo poznat, že hrají s chutí a svým soupeřům nedají ani bod zadarmo (8:4, 11:5, 18:7). Tento zápas byl premiérou na jevišti ženské extraligy pro pouze šestnáctiletou hráčkou Ostravy jménem Karin Žolnerčíková, která za stavu 19:8 vystřídala Hanu Čuboňovou. Tento set patřil s přehledem domácím (21:9, 24:12).
To stejné jako přes kopírák se odehrávalo i v setu druhém. Hráčky TJ Ostrava nadále kontrolovaly vývoj zápasu (6:1, 8:2). Poté nová kapitánka Ostravy Kačka Valková předvedla úžasnou sérii podání v řadě (10:6, 22:6). Tento set patřil znovu domácím.
Ani ve třetím setu se nic podstatného ve vývoji utkání nezměnilo. Ostrava nepovolila svůj tlak na soupeře a hnala se za svým prvním domácím vítězstvím (8:5, 16:8). V průběhu zápasu dal domácí trenér Zdeněk Pommer příležitost si zahrát každé ze svých svěřenkyň. Vítězství patřilo zaslouženě a s přehledem Ostravankám (20:11, 21:12, 24:14).

Rozhodčí: Peloušek J./Ištvanech M.
Počet diváků: 250

Autor: Miloš Matula

Hala: Hala míčových sportů        
Adresa: Varenská 40a, Ostrava   70200  

Utkání můžete sledovat na TVCom
 
2. kolo "Extraliga Žen"

Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga Žen - 1. část soutěže