Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 2. utkání Semifinále: VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:0

Druhé semifinále mezi  VK UP Olomouc a TJ Ostrava bylo velmi vyrovnané, všechny sety se rozhodovaly až v koncovkách. Obě družstva si v dnešním utkání sáhla až na dno svých fyzických sil. Rozhodovaly maličkosti, které lépe zvládly hráčky Olomouce a po boji vyhrály 3:0.

VK UP Olomouc – TJ Ostrava 3:0 (25:22, 25:23, 36:34)

Rozhodčí: Krtička J., Kovář V.
Počet diváků: 650

Stav série: 1:1

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Dudová, Dedíková, Čutuk, Napolitano Šenková, Michalíková, Strušková, libero: Sain. Střídaly: Košická, Sajdová.
Hosté: Zedníková, Zemanová, Toufarová, Kojdová, Nachmilnerová, Válková, libero: Červenková. Střídaly: Součková, Diatková, Plchotová.

Vyjádření:
Katarína Dudová (kapitán domácích): „Myslím si, že dnešní zápas byl úplně jiný než včera. Dnes jsme hrály bojovně, kolektivně, což se odrazilo na našem výkonu. Jsem ráda za vítězství, jedeme do Ostravy bojovat a doufám, že přivezeme nějaké vítězství.“
Jiří Teplý (trenér domácích): „Myslím, že dnes jsme podali podstatně lepší výkon než včera. Hráli jsme naši hru, i když to bylo chvílemi nervózní. Soupeř je velice kvalitní, hrál výborně v obraně, dobře servíroval. Pro nás je však důležité, že jsme všechny koncovky zvládly.“

Iva Nachmilnerová (kapitán hostů): „Dnešní zápas je za námi a play-off pokračuje dál. To je vše.“
Zdeněk Pommer (trenér hostů): „Škoda, že se nám dnes nepodařilo přetočit nějakou koncovku, možná by ten zápas vypadal nějak jinak. Bohužel to je play-off. My jsme dneska myslím byli nedůrazní na servisu a soupeř se oproti včerejšku zlepšil.“

Popis utkání:
V prvním setu si obě družstva hlídala svého soupeře a nedovolila žádný velký odskok ve skóre. V podstatě až do druhého technického času se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Poté Olomouc vyrobila několik nevynucených chyb a rázem do koncovky šla lépe Ostrava za stavu 21:19. Ovšem následně Olomouc skvěle zahrála v obraně a výborně servírující  Dedíková dohrála set do stavu 25:22.

Druhý set Olomouc začala velmi nervózně a za stavu 7:3 pro Ostravu si trenér domácích vzal oddychový čas. To pomohlo a Olomouc rázem snížila na 8:8. Set dospěl opět do koncovky, kdy zase vedla Ostrava 21:20. Olomoučanky znovu přidaly a dokázaly zvítězit 25:23.

Ve třetím setu Olomouc pokračovala ve výborném výkonu z předchozího setu. Ostrava však kontrovala a skóre se opět jen minimálně přelévalo ze strany na stranu. Koncovka třetího setu byla naprosto infarktová, kdy obě družstva měla několik mečbolů či setbolů. Za stavu 35:34 podávala Michalíková a esem rozhodla třetí set a celé utkání. Jeden z nejdelších setů letošní sezóny skončil 36:34.

Autor: Martin Hájek