Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 21. kolo: TJ Ostrava - VK Šelmy Brno 0:3

Ve 21. kole UNIQA volejbalové extraligy žen se v Ostravě představil vedoucí tým – „Šelmy“ Brno, který v pondělní dohrávce lehce „smázl“ loňského mistra z Olomouce. Ostravanky čekal soupeř z nejtěžších, ale zatímní bilance není špatná, doma s Brnem v lize prohrály 2:3, ale v Českém poháru naopak postoupily po výhře 3:2. Čili mohli jsme čekat vyrovnaný boj. Domácí sice zejména v prvním a třetím setu soupeřkám vzdorovali, ale to bohužel nestačilo.

TJ Ostrava – VK Brno 0:3 (23:25, 15:25, 21:25)

Rozhodčí: Peloušek J., Pecháček L.
č.: 102 dne: 1. 2. 2020 v hod.: 17:00
Počet diváků: 220

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Žolnerčíková, Zemanová, Kašparová, Kojdová, Kalusková, Faltínová, libero Chevalierová. Střídaly: Žarnovická, Adamčíková, Pospíšilová, Nečasová.
Hosté: Nováková, Janečková, Svobodníková, Mikysková, Sklenářová, Wolowicz, libero Chlumská. Střídaly: Benediktová, Polášková.

Vyjádření:
Helena Kojdová (kapitánka TJ Ostrava): „1. a 3. set jsme drželi s Brnem krok, ale koncovky nám bohužel utekly. Ve druhém setu se nám nepovedlo otočit z jednoho postavení. Mrzí mě, že jsme neuhrály aspoň jeden set. “
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Šelmy Brno zaslouženě vedou ligu a nepotřebují pomáhat od bílých kouzelníků. Děkujeme divákům a my jsme hráli docela dobře na ztrátě, ale hůře v obraně.“                  
Soňa Nováková (kapitánka VK Brno): „Ostrava hrála bojovně, my jsme naštěstí v 1. a 3. setu uhrály koncovky a tím jsme podržely výsledek 3:0. Ceníme si tohoto vítězství, věděly jsme, že to tady nebude jednoduché.“  
Ondřej Boula (trenér VK Brno): „Po dobrém vstupu do zápasu jsme podcenili pár balónů a nechali soupeře vrátit do zápasu. Ten pak hrál bojovně, snaživě. To se ukázalo i ve třetím setu, který byl těžký až do konce. Další tři body z obtížného zápasu se počítají.“

Popis utkání:
Od počátku prvního setu bylo ve vedení VK Brno (4:7, 6:11, 10:13). Ani opakovanými oddechovými časy se domácímu trenérovi nepodařilo jejich nástup do setu zastavit (12:19, 15:20, 18:22). Následně se Ostravě povedlo dotáhnout na rozdíl jediného bodu, také zásluhou dvou es Kašparové (21:22). V koncovce TJ Ostrava ještě dokázala odvrátit dva setboly, ale důrazný útok Mikyskové rozhodl.
Druhý set byl od začátku poznamenaný chybami domácích hráček (2:6, 5:9). Šelmy byly pořád ve vedení a Ostravanky díky své nedůraznosti tahaly celý set pouze za kratší konec provazu (11:19, 14:22). Brno tedy v setu bez větších problémů zvítězilo.
Ve třetím setu se Ostravanky vrátily k bojovnosti z první sady a víceméně se jim dařilo s vedoucím týmem extraligy držet krok (4:4, 4:6, 8:8). Do vedení se však Ostravě dostat nepodařilo (8:11, 9:13, 10:15). Na dostřel se dokázala udržet po celý set (16:17), ale bohužel naše chyby rozhodly, že koncovka opět patřila hostům (16:21, 19:21, 20:23).

Autor: Miloš Matula

                   
"Extraliga Žen" - 21.kolo
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenost na Czechvolley.tv