Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 21. kolo:VK Dukla Liberec - TJ Ostrava 0:3

Do jednadvacátého kola druhé části UNIQA Extraligy žen proti sobě nastoupil domácí tým VK Dukla Liberec a hostující TJ Ostrava. Boj o třetí místo zvládla lépe hostující Ostrava a zvítězila tak 3:0.

VK Dukla Liberec – TJ Ostrava  0:3 (21:25, 21:25, 20:25)

Rozhodčí: Kvarda P., Němeček P.
č.: 99     dne:17.2.2018  18:00hod   
Počet diváků: 210

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Delabarre, Mikšíková, Kohoutová, Staňková, Krišková, Holubcová, libero Dostálová. Střídaly: Nečasová, Vaňková, Veselá.
Hosté: Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, Válková, Makauskaite, libero: Chevalierová. Střídaly: Žolnerčíková, Čuboňová, Šípová.

Vyjádření:
Laura Holubcová (kapitán domácích): „Dnes jsme neplnily připravenou taktiku a Ostrava se chytla a podala velmi dobrý výkon.“
Libor Gálik (trenér domácích): „Myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Ostrava byla dnes ale důslednější na přihrávce a hlavně v dohrávání bodových míčů. My jsme také v prvním setu zkazili čtyři útoky a Ostrava pouze jediný. Chytila se tak hned v začátku a dohrála si to. Na čísla vyrovnaný zápas, pro nás bohužel nevyzněl vítězně.
Kateřina Valková (kapitánka hostů):  „Myslím si, že dnes to bylo hlavně o servisu a o našem dodržování taktických pokynů. Tím jsme uzavřely první těžký týden a musíme tak pokračovat i dál.“
Zdeněk Pommer (trenér hostů): „Začalo to v úterý ve Frýdku, super. Potom Samková, Sáblíková, potom ve čtvrtek Brno doma, výborná byla i Ester Ledecká, hokejisti a nakonec dnešek... Parádní týden. Dnes velmi dobrý týmový výkon a tak v tom musíme dál pokračovat.“

Popis utkání:
Vstup do zápasu zvládla lépe Ostrava, která si v průběhu celého setu držela vedení, domácím se podařilo vyrovnat až za stavu 17:17. Hostující tým však opět zabral a do koncovky vstupoval se stavem 19:21. Vedení si dokázal udržet až do konce a vyhrál poměrem 21:25.
Podobný průběh měl i druhý set, ve kterém si Ostrava po celý průběh držela těsné vedení a zakončila ho stejným poměrem jako úvodní set a ujala se tak vedení 2:0.
Totožný průběh mohli diváci vidět i ve třetím setu, kdy se po vyrovnaném začátku Ostrava dostala do vedení, třetí sadu dohrála za stavu 20:25 a zvítězila tak za tři body.

Autor: PhDr. Kateřina Veselá

Hala: Dukla Liberec                         
Adresa: Jeronýmova  

Utkání můžete sledovat na TVCom        
 
21. kolo "Extraliga Žen" - skupina o 1. - 6. místo
Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga Žen - 2. část soutěže - skupina o 1. - 6. místo
Rozpis utkání a tabulka soutěže - Extraliga Žen - 1. část soutěže