Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 24. kolo: TJ Ostrava - Královo Pole 3:1

V posledním kole nadstavbové části bojovali hosté o 6. příčku, domácí byli přikováni k osmému místu a tak si aspoň mohli zvednout sebevědomí před play-off, kde narazí na vítěze nadstavby – Olomouc.

TJ Ostrava - VK Královo Pole 3:1 (20:25, 25:23, 25:19, 25:14)

Rozhodčí: Kovář V., Trumpeš D.
č.: 113 dne: 9. 3. 2019 v hod.: 17:00
Počet diváků: 110

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Makauskaite, Sedláčková, Diatková, Faltínová, Zemanová, Kašparová, libero Chevalierová. Střídaly:  Zedníková, Lukáčová, Žolnerčíková.
Hosté: Meidlová, Vyklická, Nichol, Skiba, Kvapilová, Kopáčová, libero Digrinová. Střídaly: Pavlíková, Podhrázká.

Vyjádření:
Kateřina Zemanová (kapitánka TJ Ostrava): „Dneska to byl bojovný kolektivní výkon. Jsme rády za vybojované domácí vítězství před vstupem do play off. “
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dnes jsme hráli pro fanoušky s nasazením a bojovností. Tento týmový výkon a tuto bojovnost musíme přenést do zápasů play off. Známe sílu Olomouce, ale budeme bojovat o každý míč.“
Klára Vyklická (kapitánka VK Královo Pole): „Udělaly jsme hodně chyb a přestaly bojovat.“  
Tomáš Samsely (trenér VK Královo Pole):  „Dnes byla Ostrava ve všem lepší i bojovnější. A i když měli někdy horší přihrávku, tak si to dobře odútočili, případně se dobře vykryli. Zaslouženě zvítězili.“

Popis utkání:
Hosté z Brna vstoupili do zápasu lépe, ale hráčky Ostravy dokázaly jejich vedení zkorigovat a od stavu 12:12 byl 1. set načas vyrovnanou partií. Za stavu 18:18 však domácí ztratili koncentraci a vlastními chybami umožnili Brňankám odskočit až na rozdíl 3 bodů, který již nedokázali dohnat.
Také začátek 2. setu se hrál podle brněnských not. Tentokrát se ovšem hráčkám TJ Ostrava podařilo dotáhnout náskok hostů dříve a oba týmy se pak střídaly ve vedení. V závěru setu se domácím podařilo odskočit až na 24:21, sice ještě povolili Brňankám odvrátit dva setboly, ale vítězství v setu si uniknout nenechali.
Povzbuzeny výhrou ve 2. setu se Ostravanky vrhly do toho 3. s velkou chutí, vytvořily si náskok hned od počátku a hostům povolily korigování skóre a s přehledem zvítězily (8:3, 15:10, 17:14, 23:19).
4. set již neměl tak jasný průběh. Úvod patřil hostům (5:8), ale domácí srovnali na 8:8. Pak šli ještě hosté do vedení 9:11, ostravské hráčky ovšem otočily na 14:11 a Brňanky už dokázaly do konce setu uhrát pouhé 3 další body.
   
Autor: Miloš Matula

Hala: Hala míčových sportů        
Adresa: Varenská 40a, Ostrava   70200                

Utkání můžete sledovat na TVCom
 
24. kolo "Extraliga Žen"
Rozpis utkání a tabulka soutěže - 2. část soutěže