Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 24. kolo: TJ Ostrava - VK UP Olomouc 3:2

Utkání čtyřiadvacátého kola UNIQA volejbalové extraligy žen nabídne přímý souboj o třetí příčku v extraligové tabulce. Domácí celek TJ Ostrava přivítá ve své hale hostující tým VK UP Olomouc. V obou letošních střetnutích byly spokojenější hráčky Ostravy. Oba celky mají za sebou vítěznou pětisetovou bitvu z posledního utkání, kdy domácí tým přehrál Šelmy z Brna a Olomouc přehrála Královo Pole. Utkání nabídne souboj o důležité body. Play-off se blíží a oba celky do něj chtějí nastoupit z co nejlepší pozice. Olomoucký celek přijel do Ostravy v nekompletní sestavě. Zůstane Ostrava na třetím místě, nebo se volejbalistky z Olomouce posunou o jednu příčku nahoru a vystřídají Ostravu?

TJ Ostrava – VK UP Olomouc 3:2 (21:25, 25:10, 16:25, 25:23, 15:13)

Rozhodčí: Horký P., Vachutka M.
č.: 21120 dne: 19. 2. 2022 v hod.: 17:00
Počet diváků: 180

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Nečiporuka, Zemanová, Pospíšilová, Štrbová, Jedličková, Kotlabová, libero Jančová. Střídaly: Jasečková, Bauerová, Kašparová, Chládková.
Hosté: Štimac, Gambová, Kneiflová, Babič, Slavíková, Herdová. Střídaly: Silva, Tinklová

Vyjádření:
Andrea Štrbová (kapitánka TJ Ostrava): „Po dnešním mediálním boomu ze strany Olomouce se obávám něco říci, aby se to nakonec nepřekroutilo a aby mě někdo nechytal za slovo, každopádně jsem ráda, že jsme vyhrály a máme dva body.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dnešní předzápasové vyjádření na webu VK UP Olomouc bez komentáře. V dnešním zápase oba týmy bojovaly. A bez komentáře.“                  
Barbora Gambová (kapitánka VK UP Olomouc): „Bez komentáře.“  
Martin Hroch (trenér VK UP Olomouc): „Bez komentáře.“

Popis utkání:
Do utkání lépe vstoupil domácí tým, který brzy vedl 6:1. Na to reagoval trenér hostů prvním oddechovým časem v utkání. Domácí celek si vypracoval až sedmibodový náskok (9:2), který se Olomouci podařilo snížit (10:7). Ostrava následně držela svůj náskok (12:8, 16:10). Do koncovky šly svěřenkyně trenéra Pommera za stavu 20:16. Hostující volejbalistky ale zapsaly hned šest bodů v řadě a rázem vedly 22:16. Ostravanky ještě snížily na 22:21, soupeř však dotáhl set do vítězného konce. Set ukončily úspěšné bloky hostů. Olomouc se tak ujala vedení 1:0 na sety.
Druhý set nabídl vyrovnaný úvod, srovnáno bylo za stavu 2:2 a 3:3. Ostrava poté utekla soupeři pěti body v řadě. Postupně si domácí tým vypracoval náskok (13:5 a 19:9). Do koncovky šly volejbalistky Ostravy s pohodlným náskokem jedenácti bodů (20:9). Žádné překvapení už se v tomto setu nekonalo a domácí tým si dokráčel pro první vítězný set. Ostrava tedy srovnala na 1:1, když zvládla druhý set jasně poměrem 25:10.
Třetí set nabídl vyrovnaný úvod do stavu 3:3. Olomoucké volejbalistky poté utekly domácím a vedly o tři body (7:4). Domácí hráčky se marně snažily dotáhnout hosty, kteří si vypracovali slušný náskok (14:7, 17:10). V koncovce měly svěřenkyně trenéra Hrocha celkem pohodlný náskok (20:14). Ostrava zapsala dva body, hosté v koncovce pět, a tak se Olomouc ujala znovu vedení v utkání 2:1 na sety.
Úvod čtvrté sady byl znovu vyrovnaný (4:4, 7:7 a 9:9). Od tohoto stavu dokázala čtyřmi body strhnout vedení na stranu Ostravy univerzálka Kotlabová. Hosté reagovali oddechovým časem, po němž se jim podařilo dotáhnout na rozdíl jediného bodu (15:14). Následovala přetahovaná o každý míč a přesto, že Ostrava vedla o tři body (19:16), dvěma body Olomouc dotáhla na 19:18. Ani stav 22:18 ještě neznamenal poklidný konec setu. Hosté opět snížili (22:21). Čerstvě vystřídavší Chládková pak Ostravě zapsala další bod, následný útok Ostravy byl ale nepřesný. Když Kotlabová úspěšně zaútočila, Ostrava vedla 24:22. Hosté ještě odmítli konec setu a snížili, Ostrava ale díky Zemanové ukončila set a zvítězila v něm 25:23. Bylo tak srovnáno na 2:2 a o vítězi utkání musel rozhodnout tie-break.
Do posledního setu lépe vstoupily domácí volejbalistky, které vedly 5:1. Strany se v utkání naposledy střídaly za stavu 8:3 pro domácí tým. Hostům se podařilo snížit na 10:8, později na 12:10. Dva body náskoku už domácí volejbalistky udržely a v tie-breaku zvítězily 15:13. Celkově tak domácí celek TJ Ostrava zvítězil 3:2 na sety a udržel si postavení v extraligové tabulce.

Autor: Radek Karnufek

Články a další podrobnosti na: ČVF, FACEBOOK TJ Ostrava, TJ Ostrava

                   
"Extraliga Žen"
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos z utkání můžete sledovat LIVE STREAM