Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 26. kolo: TJ Ostrava - Volejbal Přerov 3:0

V předposledním kole UNIQA volejbalové extraligy žen na sebe narazila družstva, kterým jde pořád o hodně. Ostravanky chtějí získat co nejlepší výchozí pozici před play-off, ale i zastavit nelichotivou sérii pěti porážek po sobě. Přerovanky potřebují urvat body, aby se mohly vyhnout baráži. Zápas ukázal, že ostravské hráčky volejbal nezapomněly a zápas s přehledem vyhrály.

TJ Ostrava – Volejbal Přerov 3:0 (25:17, 25:16, 25:11)

Rozhodčí: Možnár M., Slezák J.
č.: 129 dne: 5. 3. 2020 v hod.: 18:00
Počet diváků: 90

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Nečasová, Kašparová, Kojdová, Kalusková, Faltínová, Žolnerčíková, libero Chevalierová. Střídaly: Zemanová.
Hosté: Davis, Přibylová, Kotlabová, Řihošková, Tinklová, Rusek, libero Vaňková.  Střídaly: Kukučová, Semerádová, Zatloukalová, Šádková.

Vyjádření:
Helena Kojdová (kapitánka TJ Ostrava): „Jsem ráda za dnešní výhru, podaly jsme koncentrovaný výkon. Díky fanouškům.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Byli jsme lepší v obraně a zatlačili jsme soupeře servisem. Děkujeme fanouškům a přijďte nás podpořit do Brna.“                  
Sandra Kotlabová (kapitánka Volejbal Přerov): Z naší strany zbytečně bojácný a odevzdaný výkon. Kupily jsme spoustu chyb. Soupeřky výborně bránily a skládaly útoky.“  
Radim Vlček (trenér VK Volejbal Přerov): „Gratuluji Ostravě k vítězství. Od začátku zápasu si šla pro výhru a byla jednoznačně lepší v nestandardních situacích. V sobotu se pokusíme o zázrak.“

Popis utkání:
Počátek prvního setu připomínal přetahovanou, při níž až dostavu 9:9 hrály oba týmy vyrovnanou partii. Pak se domácím podařilo odskočit až na 13:9 a vytvořený náskok si udržovaly a navyšovaly jej až do konce setu (18:13, 21:16).
Ve druhém setu Ostravanky zabraly hned na začátku a náskok, který si vytvořily, postupně navyšovaly (4:1, 11:5, 13:7). Z pohledu domácích pak ve vývoji setu došlo k malému zádrhelu, když hráčky Přerova získaly 3 body v řadě a stáhly náskok na 15:12. Domácí kouč je však dokázal uklidnit během oddechového času a jeho děvčata pak set s přehledem dotáhla do vítězného konce.
I třetí set byl jasnou jízdou hráček TJ Ostrava (7:2, 13:4, 19:6). Hosté se přece jen nechtěli vzdát bez boje a pokusili se náskok stáhnout (19:10). Od této chvíle jim však Ostravanky, po domluvě trenéra Pommera, povolily již jen 1 bod a mohly se tak po sérii proher opět radovat z vítězství.

Autor: Miloš Matula                

"Extraliga Žen" - 26.kolo
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenost na Czechvolley.tv