Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 5. kolo: TJ Ostrava - Volejbal Přerov 3:1

V předehrávce 5. kola UNIQA volejbalové extraligy žen přivítala Ostrava družstvo Přerova. Domácí byli favority, protože hosté zatím ještě nebodovali. Utkání se muselo hrát bez diváků vzhledem k opatření naší vlády a hlavně na Ostravankách se v úvodu zápasu absence tradičního kotle projevila, ale od 2. setu měly otěže utkání pevně v rukou.

TJ Ostrava – Volejbal Přerov 3:1 (23:25, 25:13, 25:19, 25:17)

Rozhodčí: Ištvanech M., Peloušek J.
č.: 21023 dne: 8. 10. 2020 v hod.: 18:00
Počet diváků: bez diváků

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Zemanová, Žarnovická, Štrbová, Kalusková, Pospíšilová, Hrdličková, libero Chevalierová. Střídaly: Bauerová, Kašparová, Jedličková, Nečasová, Žolnerčíková.
Hosté: Zatloukalová, Kotlabová, Boudová, Diatková, Polášková, Benediktová, libera Kulová, Šádková. Střídaly: Plešingrová, Köhlerová, Semerádová.

Vyjádření:
Helena Hrdličková (kapitánka TJ Ostrava): „Dnes jsem ráda, že se nám podařilo vrátit do zápasu po nevydařeném 1. setu. Pak už jsme předváděly volejbal, který jsme chtěly hrát.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „1. set totální dortová akademie z naší strany, postupně jsme naši hru zlepšili, ale musíme hrát daleko agresivněji. Díky všem fanouškům u monitorů a těším se, že se brzy uvidíme osobně.“                  
Sandra Kotlabová (kapitánka Volejbal Přerov): „Po dobře rozehraném 1. setu jsme bohužel přestaly předvádět naši hru, kupily jsme zbytečně moc chyb a nechaly soupeře rozehrát. Bohužel od té doby, i přes občasné světlé chvilky, nás soupeř přehrál.“  
Radim Vlček (trenér Volejbal Přerov): „---“

Popis utkání:
1. setu rozehráli hosté (5:8) a domácí se poprvé dostali do vedení za stavu 10:9 ale jen na chvíli (11:9). Pak Přerovanky při servisu Kotlabové otočily na 11:13 a dvou až tříbodový náskok si udržovali do stavu 20:23. Ostrava konečně zabrala a vyrovnala na 23:23, a byť i poté dvakrát útočila, tak byla jedenkrát zablokována a jedenkrát skončil míč v autu.
Do 2. setu vstoupily domácí hráčky jako vyměněné a při servisu Kaluskové získaly vedení 5:0, které postupně navyšovaly i přes dva vybrané time outy trenéra hostů na 14:3. Kuriozitou bylo, že ty 3 body byly zkažené servisy Ostravy. Set byl jednoznačnou záležitostí Ostravanek.
3. set začal ve stejném duchu jako 2. (6:1, 11:6) ale poté začaly Přerovanky postupně stahovat až na rozdíl 1 bodu (13:12), ale to bylo v setu vše, protože naopak domácí navyšovali postupně náskok až na 22:14 a také tento set v klidu dohráli.
Ve 4. setu nastala přetahovaná o každý bod až do skóre 15:14. Za tohoto stavu se při servisu Žarnovické podařilo Ostravě definitivně zlomit odpor Přerova (20:14) a dotáhnout set i zápas do vítězného konce.  

Autor: Miloš Matula

Články a další podrobnosti na: http://www.cvf.cz/cvs/https://www.facebook.com/tjostrava?fref=nfhttp://www.volejbal-ostrava.cz      

Hala: Hala míčových sportů        
Adresa: Varenská 40a, Ostrava   70200
                   
"Extraliga Žen" - 5.kolo
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Czechvolley.tv