Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 8.kolo: VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:1

Velký náboj mělo utkání 8. kola extraligy, v němž v našlapané špici tabulky druhé volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc hostily čtvrtou Ostravu. Tentokrát jí nenechaly ani jeden bod, na výhru 3:1 se však jako již tradičně v těchto kláních pořádně nadřely.

VK UP Olomouc – TJ Ostrava 3:1 (25:18, 22:25, 25:19, 25:22)

Rozhodčí: Hladišová M., Možnár M.
č.: 21040 dne: 23.01.2021 v hod.: 17:00
Počet diváků: 0

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepič, Schlegel, Madsen, libero Zilberman. Střídaly: Lazárková, Abendroth.
Hosté: Pospíšilová, Hrdličková, Kalusková, Žarnovická, Štrbová, Nečasová, libero Chevalierová. Střídaly: Zemanová, Bauerová, Šmídlová, Vytisková.

Vyjádření:
Kateřina Valková (kapitánka VK UP Olomouc): „Chtěla bych pochválit celý tým. Myslím si, že celý týden jsme dobře a tvrdě trénovaly a bylo to vidět. Šly jsme si za každým bodem a vracela se nám naše bojovnost. Když se nám něco nepovedlo, tak další balon jsme šly na sto procent. Pochvala celému družstvu a už se díváme zas na další utkání.“
Petr Zapletal (trenér VK UP Olomouc): „Byl to vyrovnaný zápas od začátku až do konce. Oba týmy předvedly dobrý výkon. Rozhodly jenom maličkosti. Nám se dvakrát podařilo, že jsme špatně rozehraný set dokázali v půlce otočit a koncovku dohrát. To podle mě bylo rozhodující. Byl to pěkný a napínavý volejbal až do posledního balonu. V Ostravě jsme prohráli 2:3 a příští týden s nimi hrajeme v poháru, takže to bylo důležité i pro naši psychiku a sebevědomí. Proti nim vždy musíme hrát na 150 procent, abychom mohli vyhrát.“
Helena Hrdličková (kapitánka TJ Ostrava): „První set byl z naší strany takový vlažnější, ale od druhého to už byl zase boj o každý míč. Soupeř nás dnes přehrál na servisu a my jsme mohli lépe přihrávat.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Soupeř byl dnes lepší na servisu, my jsme je naopak podáním málo tlačili. Musím se ještě podívat na statistiky, ale troufnu si tvrdit, že jsme měli víc bloků, jenže jsme ještě v některých pasážích nebyli dost důrazní, dostali v nich vždy tři body, což nás stálo lepší výsledek.“

Popis utkání:
Olomoučanky měly Ostravě co vracet a se vzpomínkou na pouhé dva týdny starou ligovou porážku se do ní pustily zhurta (5:2, 8:3). Náskok univerzity narůstal až na šest bodů (14:8, 16:10) a hostující lavička už v této fázi vyčerpala oba své oddechové časy. Nestačilo to však (18:10) a závěr sady už si vysokoškolačky pohlídaly - 25:18.
Vyrovnaný úvod druhého dějství narušil až servis domácí Schlegel (5:5, 8:5). Tentokrát se však Ostravanky včas chytily a odpověděly podáním Štrbové (8:9). Hosté hrozili dál (10:13), domácí pečlivě dotahovali, ale do vedení už se nedostali ani jednou. Závěr soupeř od stavu 16:18 odztrátoval a po výsledku 22:25 vyrovnal.
Ztracená koncovka Hanačky rozhodila a hned od začátku třetí části musely dotahovat (1:5). To se jim sice záhy podařilo, jenže ostravská lokomotiva táhla dál (5:8). Opět se bojovalo o každý míč, až se na to nemohla dívat Nová a svým servisem pomohla ke zvratu a změně vedoucího týmu (10:11, 15:11). Bojovný protivník se samozřejmě nevzdával (17:13, 17:15), rozhodující však byla následující série pěti bodů pro Olomouc. Celek VK UP vyhrál 25:19 a opět se ujal vedení.
Jenže kýžené poučení nepřišlo. Ve třetím setu zase přišel rychlý šturm hostů (0:3, 3:8) a univerzitu znovu čekala stíhací dřina. O obrat se opět snažila podávající Nová (4:10, 7:10), zatím to bylo málo. Narušit jistotu Ostravských se lépe povedlo až její servírující kolegyni Stümpelové (12:15, 17:15) a definitivní úder jim zasadila jejich bývalá spoluhráčka a dnes olomoucká kapitánka Valková (20:21, 24:21). Čtvrtá sada skončila 25:22 a celý duel výhrou univerzity 3:1.

Autor: Adam Fritscher         

Články a další podrobnosti na: cvf,  facebook volejbal-ostrava

"Extraliga Žen" - 8.kolo
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Czechvolley.tv