Facebook icon
YouTube icon

Finále ČP: VK Agel Prostějov - TJ Ostrava 3:0

VK Agel Prostějov - TJ Ostrava     3 : 0  (27:25, 25:23, 25:17)

Volejbalistky Prostějova získaly podeváté za sebou Český pohár. Nejlepší domácí tým posledních let porazil v olomouckém finále Ostravu 3:0 po setech 27:25, 25:23 a 25:17.

O úspěšnou obhajobu ale musel Prostějov tvrdě bojovat. Ostravské hráčky totiž podaly velmi dobrý výkon, po vyrovnaném průběhu se jim však nevydařily koncovky prvního ani druhého setu. K další trofeji favorita dovedla Brazilka Melissa Vargasová.

Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady narazily na Ostravu v pohárovém finále poprvé. Hanačky měly dlouho ve své hře výkyvy, zápolily s příjmem, jejich obrana nebyla jistá a také zpočátku narážely na dobře připravené ostravské bloky. Přesto zápas zvládly ve třech setech a splnily jeden z předsezonních cílů.

"Neměly jsme co ztratit. Proto jsme si dovolily riskovat jak při servisu, tak i v útoku. Pokud by nám chyběla razance, tak bychom se těžko prosadily," řekla v rozhovoru pro Českou televizi ostravská nahrávačka Kamila Součková.

Ostrava, která v této sezoně jako jediná z českých týmů dokázala Prostějov zdolat, se dostala v úvodní sadě k setbolu. Jenže Prostějov prokázal zkušenosti a po závěrečném servisu Vargasové s pomocí pásky se ujal vedení. I ve druhé sadě měla Ostrava většinou bodově navrch, jenže v závěru čtvrtý setbol neodvrátila a dílčího úspěchu se nedočkala.

"Škoda, že jsme nepřetočily koncovku prvního a druhého setu. Holky hrály výborně, jsem spokojený. Soupeřky jsme tlačili servisem, pochytali jsme i míče v poli. Dnešní utkání bylo o výkonu Vargasové," poznamenal trenér ostravských volejbalistek Zdeněk Pommer.

Ve třetím setu už se projevila větší kvalita prostějovských hráček. "Hra Ostravy nás nezaskočila. Jedinou možností, jak s námi mohly soupeřky udržet krok, bylo riskovat podání. Proto také sehrály vyrovnanou partii. Podržela nás Vargasová," chválil kouč Čada teprve šestnáctiletou Brazilku. "Byli jsme i slabší v obraně. Věřili jsme však, že je otázkou času, kdy se prosadíme," dodal.

Z jeho sestavy jako jediná získala Český pohár už podeváté kapitánka Solange Soaresová.

Agel Prostějov - TJ Ostrava 3:0 (25, 23, 17)

Rozhodčí: Hudík, Renčín. Čas: 78 min.

Prostějov:Markevičová 6, Steenbergenová 4, Vargasová 28, Gambová 12, Herelová 4, Weissová 5, libero Kovářová - Soaresová 1. Trenér: Čada.
Ostrava: Zemanová 7, Zedníková 7, P. Kojdová 12, Součková, Toufarová 8, Nachmilnerová 10, libero Červenková - Čuboňová, Kvapilová 1, Kukučová, Valková. Trenér: Pommer.

Autor: ČTK
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz

 

 

 

Finále Českého poháru 2016 VK Agel Prostějov - TJ Ostrava Tisková konference