Facebook icon
YouTube icon

Frýdek kousal víc, ale Ostravanky druhý set ani celý zápas nepustily (2.4.2017)

Ostravské volejbalistky potvrzují roli favoritek a věří, že o svém postupu do semifinále rozhodnou ve středu ve Frýdku-Místku. „Druhý zápas série je důležitý, takže je moc dobře, že jsme ho zvládli,“ pochvaloval si ostravský trenér Zdeněk Pommer.

„Dneska soupeřky kousaly více než v sobotu, ale my jsme jim k tomu pomohly naším horším výkonem,“ řekla ostravská smečařka Petra Kojdová.

Iva Nachmilnerová, kapitánka TJ Ostrava, podotkla, že na rozdíl od prvního duel v tom nedělním více kazily podání. Zahodily jich devět, v sobotu osm. Hlavně ho neměly tak účinný jako o den dříve.

„Všeobecně jsme však v některých chvílích pomáhaly Frýdku-Místku našimi chybami, ale je fakt, že hosté dnes hráli lépe než včera,“ uvedla Nachmilnerová.

„Druhý a třetí set byl z naší strany velice bojovný. Kdybychom zvládli koncovku druhé sady, mohlo být utkání zajímavější,“ tvrdila hostující kapitánka Kateřina Holišová.

„Abychom aspoň jeden zápas urvali, musíme být v koncovkách trochu důslednější, což se ukázalo v nedělním druhém setu, ale i v tom třetím,“ prohlásil frýdeckomístecký trenér Leopold Tůma. „Problém byl i v tom, že domácí v koncovce smečovaly do autu a my byli v síti... To jsou takové věci, které nás srážejí. Jsem ale rád, že jsme na rozdíl od soboty byli domácím důstojným protivníkem.“

Čím to bylo, že Sokol hrál ve druhém utkání lépe? „Opadla z nás nervozita,“ řekla frýdeckomístecká smečařka Daniela Pavelková. „Přitom jsme ale ani v sobotu nemusely být nervózní, protože jsme outsideři. Můžeme jen překvapit. V neděli jsme už ale hrály to, co umíme, co trénujeme. Škoda druhého setu.“

Proč sokolky dva setboly neuhrály? „Jeden jsem měla na ruce...,“ povzdechla si Pavelková. Svůj útok poslala do zámezí. „Chyběl kousek, ale je to síla okamžiku, té koncovky. Zřejmě na to měla vliv i naše přemotivovanost. Moc jsme ten set chtěly urvat.“

Upozornila však, že se ještě nevzdávají. „Doma zkusíme navázat na nedělní duel, ale musíme zlepšit přihrávku, abychom hrály více středem, protože Ostravanky nás hodně tlačily servisem,“ dodala Pavelková.

 
Autor: Jiří Seidl
Zdroj: http://sport.idnes.cz/ostrava-ctvrtfinale-frydek-mistek-dtz-/volejbal.aspx?c=A170402_204807_volejbal_ten