Facebook icon
YouTube icon

Gonzalez u královopolských volejbalistek končí. Místo ho stálo rychlé vyřazení (31.3.2015)

Nečekané vyřazení už ve čtvrtfinále play off má u družstva volejbalistek extraligového Králova Pole první oběť. Vedení klubu po dvou letech ukončilo spolupráci s americkým trenérem Christopherem Gonzalezem, kterému neprodloužilo smlouvu. „Nepodařilo se nám splnit cíl pro tuto sezonu, musíme nějak reagovat," sdělil Brněnskému deníku Rovnost prezident klubu Richard Wiesner.

Stratég z Kalifornie v minulé sezoně obsadil s týmem čtvrté místo, letos po obratu v sérii s Ostravou skončilo Královo Pole už v prvním kole vyřazovací části. Prohrálo 2:3 na zápasy „Ambice jsme letos měli vysoké, ale i když jsme je postupně zregulovali, stále jsme toužili po medaili," potvrdil Wiesner.

Královo Pole sice vedlo v sérii už 2:0, jenže ostravský celek následně vyhrál tři duely v řadě a postoupil. „Postrádaly jsme libero v osobě Markéty Chlumské. S ní jsme mohly víc prostřídat a hráčky by si odpočinuly. Na únavu se ale vymlouvat nemůžeme, na hřišti nad ní člověk nepřemýšlí," přemítala nad příčinami vyřazení zkušená nahrávačka Soňa Nováková.

Celou sezonu se navíc celek z haly ve Vodově ulici potýkal s absencí hráčky na útočném postu. Nakonec ji řešil z vlastních zdrojů. „Potřebovali jsme někoho, kdo doplní Toufarovou. Čekali jsme na skončení závěrečných fází evropských pohárů, pak dal trenér šanci Petrovičové, nakonec si ten post vyzkoušela i Fieldová, což je přitom klasický blok," vysvětlil prezident přetrvávající problém.

Změny v kádru jsou po brzkém vyřazení teprve v jednání. „Smlouvy dobíhají v podstatě kompletnímu týmu, ale základní kostru chceme udržet, aby práce trenéra měla nějakou návaznost. Na jeho práci si nemůžeme stěžovat, bohužel se sešlo víc nepříznivých okolností dohromady," tvrdil Wiesner.

Dvouleté angažmá Gonzaleze v Brně si pochvalovaly i hráčky. „Pro mě je pořád jeden z nejlepších trenérů, které jsem zažila. Je to kouč s velkým K. Dával volejbalu vše a asi si vše sám představoval také jinak," ocenila Nováková, která má zájem v Brně pokračovat. „Angažmá mi vyhovuje, ale k žádným jednáním zatím nedošlo," uvedla.

Vedení klubu nyní potřebuje najít nového trenéra. Varianta s dalším zahraničním stratégem je také ve hře. „Osobně jsem pro trenéra z ciziny, protože se ukázalo, že práce nese svoje ovoce. I domácí trenéři jsou však kvalitní. Vedli jsme nějaká jednání, protože kouč Gonzalez měl nabídky. Nic jistého ale není," dodal Wiesner.

Autor: Martin Vymyslický
Více na: http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/gonzalez-u-kralovopolskych-volejbalistek-konci-misto-ho-stalo-rychle-vyrazeni-20150331.html