Facebook icon
YouTube icon

Hanka Čuboňová: "Síla Ostravy? V kolektivu, hrajeme jedna za druhou" 22.11.2017

Univerzálka Hana Čuboňová je ráda, že v extralize nastupuje v základní sestavě a říká:
Síla Ostravy? V kolektivu, hrajeme jedna za druhou.

Od žaček úspěšně hájila volejbalové barvy TJ Ostrava, ale na příležitost v extralize žen čekala několik sezon. V základní sestavě univerzálka Hana Čuboňová nastupuje až letos.

„Už to není čtrnáctiletá holka, její čas dozrál a Háňa je stabilní kámen Ostravy," pochválil trenér Zdeněk Pommer třiadvacetiletou volejbalistku, která v sedmi kolech soutěže odehrála třiadvacet setů a celkem vybojovala 58 bodů (51 útok, 3 podání, 4 blok).

„Každý chce hrát, to je jasné. V prvním zápase jsem byla nervózni, ale pak to ze mě spadlo," svěřila se 182 centimetrů vysoká univerzálka. „Jsem ráda, že hraju a vyhráváme, je to moc fajn." Po sedmi kolech extraligy je Ostrava s 16 body za pět výher a jednu prohru v tie-breaku v tabulce třetí za Prostějovem a Olomoucí.

I když se dřív dostávala na palubovku z pozice střídající hráčky jen na chvíli, o změně dresu neuvažovala. „V Ostravě to mám ráda, s holkama máme dobrý kolektiv a taky ještě poslední rok studuji finance na ekonomické fakultě Vysoké školy báňské," prozradila Čuboňová.

Nadcházející období pro ni bude náročné. „V červnu mě čekají státnice, ale snad to všechno zvládnu a příjští rok se uvidí, co dál," usmála se sympatická útočnice.

V létě se ostravský kádr hodně změnil, čtyři opory zamířily do zahraniči. „Než jsme se sehrály, to bylo možná na začátku sezony trochu znát, ale nebyl to až takový problém. Smečařka Helča Kojdová tady byla už předtím, s nahrávačkou Ivou Šípovou se známe od žaček a dřív taky hrála extraligu. Nová je jenom litevská smečařka Vilte Makauskaite, ale je skvělá a do kolektivu rychle zapadla. Ukazujeme, že i když holky odešly, můžeme pořád hrát nahoře. Myslím si, že spousta lidí to nečekala," řekla Čuboňová.

V čem je podle ní síla Ostravy? „Myslím si, že v kolektivu. Hrajeme jedna za druhou a jsme spolu i mimo hřiště, chodíme společně třeba na večeře. Snažíme se o rychlý volejbal, nahrávačka Káča Valková to střílí, takže to máme na jedné ruce, což je fajn," vysvětlila Čuboňová.

Na postu univerzálky má v týmu velkou konkurenci. „Střídáme se s Terezou Diatkovou, která se nedávno zranila. Není příjemné jít hrát, když se někdo zraní, ale teď už se zotavuje a smečuje, takže uvidíme. Musíme se o místo poprat, makat na tréninku a které z nás to půjde lépe, bude hrát. Hlavně jde ale o to, aby se dařilo týmu," má jasno odchovankyně ostravského volejbalu.

Autor: Marie Rodovská
Foto: Lukáš Kaboň