Facebook icon
YouTube icon

Hanka Čuboňová "Ze začátku jsem byla trochu nervózní" (19.11.2016)

Ze třetí smečařky se ve čtvrtek stala druhá nejvíce bodující hráčka utkání. Hana Čuboňová přiznala:

"Ze začátku jsem byla trochu nervózní"

Na palubovku chodí jako střídající hráčka až ve chvíli, kdy se týmu nedaří. Ve čtvrtečním 7. kole extraligy to ale bylo jinak, proti Šternberku nastoupila od začátku a stala se druhou nejvíce bodující hráčkou TJ Ostrava i celého utkání. Ve třech setech smečařka Hana Čuboňová získala 11 bodů - dva z podání, sedm z útoku a dva na bloku.

„Soupeřky jsme docela tlačily servisem, i když v prvním setu jsme na podání dost chybovaiy, ale pak už to bylo dobré. Myslím, že jsme byly lepší než Šternberk i na příjmu," radovala se z vítězství 3:0 dvaadvacetiletá odchovankyně ostravského volejbalu.

Na palubovce jste bez vystřídání strávila všech 77 minut. Užila jste si to?
To bylo fajn (usmála se). Není to ale nic lehkého, protože Máří (Toufarová) hraje dobře a já jsem teď dlouho nehrála, vlastně ani v minulé sezoně. Věděly jsme, že musíme vyhrát, chtěly jsme tři body, takže tím to bylo těžší, ale nakonec to dobře dopadlo. Ten první set nebyl úplně ono, ze začátku jsem možná byla trochu nervózní, ale pak to ze mě spadlo a už to šlo.

V základní šestce jste předtím nastoupila už proti Fénixu Brno a obě utkání jste vyhrály 3:0...
To jo, ale holky mi na tom hřišti docela pomohly. Třeba na příjmu nebo tím, že mi říkaly, že i když něco udělám špatně, ať si z toho nic nedělám a jdu dál.

S některými spoluhráčkami to v jednom týmu společně táhnete už dlouhou dobu. Ulehčilo vám to situaci?
Určitě, s Káčou Zemanovou i Májou Zedníkovou jsme spolu hrály celou dobu od kadetek, takže se dobře známe a víme, co od sebe na hřišti čekat.

Když jste v závěru 3. setu pokazila ve čtvrtek útok, přišla za vámi nahrávačka Kateřina Valková a něco vám řekla. Prozradíte, co to bylo?
Říkala, ať si z toho nic nedělám, že se jede dál a hned další balon půjdeme znova stejně.

Je pro vás lepši, když dostanete vzápětí i další nahrávku?
Mně to pomůže a protihráčky moc nečekají, že když někdo zkazí, aby šel hned znovu útočit

Dnes doma hostíte Olomouc, která vám na jaře zabránila v postupu do finále extraligy. Bude to odveta?
Pokusíme se jí tu minulou sezonu vrátit. Podívaly jsme se na ni na videu, v kádru má novou blokařku i účko. S Olomoucí jsme vloni hrály vyrovnaně, takže se budeme snažit urvat nějaké body i teď

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník