Facebook icon
YouTube icon

Helena Kojdová: "Nedovedu si představit, že by Krasnodar dával ještě lepší servis" (28.2.2018)

Ostrava se v prvním čtvrtfinále Challenge Cupu trápila na přihrávce. Teď ji čeká odveta v Rusku a smečařka Helena Kojdová říká:

Nedovedu si představit, že by Krasnodar dával ještě lepší servis

V prvním čtvrtfinále evropského Challenge Cupu volejbalistky TJ Ostrava před týdnem doma Krasnodaru podlehly 1:3, ale přesvědčily se, že hrát se dá i proti silnému ruskému týmu. Ve čtvrtek večer proti němu nastoupí v jeho hale k odvetě.

Dinamo zaskočily hned v úvodní sadě 25:16. „Mrzí nás, že jsme zápas nedotáhly k vítězství, po prvním setu jsme tomu věřily. Soupeřky si nepřihrály a vypadaly celkem bezradně," vrátila se ostravská smečařka Helena Kojdová k prvnímu duelu. „Byly jsme připravené na to, že se můžou chytit a to se ukázalo. Popraly se s přihrávkou a najednou to byl jiný zápas."

Od druhého dějství, kdy Krasnodar přitvrdil na podání, se s přihrávkou prala Ostrava. Zvedla se ve čtvrté sadě, která byla do poloviny vyrovnaná. „Věřila jsem, že zápas ještě dotáhneme do tie-breaku, ale potom přišlo zase pár dobrých servisů Krasnodaru a už to bylo o čtyři body. To se pak těžko dotahovalo," přiznala Kojdová, se 13 body nejúspěšnější domácí útočnice.

Silnou zbraní vysokých ruských hráček byla obrana na síti, bodový souboj v této činnosti vyhrály 19:5. „Výška na bloku byla znát, ale myslim si, že se s ní dalo bojovat a něco vymyslet," řekla 180 centimetrů vysoká opora Ostravy.

I přes domácí porážku 1:3 nepovažuje čtvrteční odvetu v Rusku za rozhodnutou. „Šance je vždycky. První zápas byl o podání, které jsme si nedokázaly lépe přihrát. Soupeřky budou doma určitě silnější, ale nedovedu si představit, že by dávaly ještě lepší servis než u nás," řekla Kojdová.

Rakouský Graz v úvodním utkání Challenge Cupu podlehl Krasnodaru až po bitvě 2:3. „To je pro nás zpráva, že se s ním dá bojovat Snad přijde hodně lidí a zápas si užijeme," těšila se na odvetu. V případě výhry Ostravy 3:0 nebo 3:1 by o postupujícím do semifinále rozhodl zlatý set.

„Všechny jsme rády, že se můžeme někam podívat a zahrát si s jinými soupeři. V české extralize už máme za sebou i šest zápasů s jedním týmem a tohle je příjemná změna," přiznala rodačka z Frenštátu pod Radhoštěm, která v minulosti působila ve Frýdku-Místku, Olomouci a švýcarském Důdingenu.

Ostrava se do čtvrtfinále Challenge Cupu probojovala přes chorvatský Osijek (3:0, 3:0) a finské Orivesi (3:0, 3:1). Krasnodar vyřadil rakouský Graz (3:2, 3:0) a Bratislavu (3:0, 3:1).

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník