Facebook icon
YouTube icon

Holek z Brna je mi líto, ale v play-off se už na kamarádství nehraje (31.3.2015)

Ostravská nahrávačka Kamila Součková chtěla moc vyhrát a ve čtvrtfinále play-off extraligy pomohla vyřadit tým, ve kterém dlouho působila. Po pátém zápase řekla:

Holek z Brna je mi líto, ale v play-off se už na kamarádství nehraje

Usmívala se, ale po tvářích jí stékaly slzy. Radost z vítězství 3:1 a postupu do semifinále volejbalistce Kamile Součkové maličko kazil fakt, že v rozhodujícím pátém zápase play-off přispěla k vyřazení KP Brno, týmu, odkud vloni v létě přišla do TJ Ostrava.

„Nejlepší by bylo, kdyby mohla vyhrát obě družstva," přiznala 211etá nahrávačka, která pod vysokou sítí zvládá i post univerzálky. „Holky z Brna mám moc ráda, ale já jsem dnes bojovala za Ostravu a snažila se na hřišti nechat všechno. V play-off se na kamarádství už nehraje, ale je mi jich líto, protože vím, jak tvrdé trénují," přiblížila své pocity po pátém čtvrtfinále na jihu Moravy.

Do zápasu naskočila Součková jako střídající hráčka. „Potřebovalo to asi vnést do naší hry nějaký nový elán. Řekla jsem si, že už stejně nemáme co ztratit, tak jsme konečně začaly na hřišti lítat, usmívat se na sebe, bojovat a to bylo ono," vrátila se k průběhu duelu.

Po dvou setech byl stav nerozhodný 1:1. K trháku ve třetím dějství zavelela Součková svým servisem se třemi esy od stavu 8:5 do 15:5. A v koncovce její další přímý bod znamenal setbol. „Už v zápasech předtím jsem holkám dala nepříjemný servis. Možná měly strach, nevím," pokrčila rameny nahrávačka Ostravy.

„Šla jsem do toho s tím, že nemáme co ztratit, takže jsem se nebála a hrála. Myslím, že to mi pomohlo, ale nechci, aby se říkalo, že ten set je můj, byl dílem celého kolektivu. Brno jsme dnes porazily bojovností a zásluhu na toni mají všechny holky," odmítala pochvalu Součková.

Její výhodou byla dobrá znalost prostředí. „Pokud na brněnskou halu nejste zvyklí, hraje se vám špatně, s orientací v tak velkém prostoru jsou problémy. Možná mi pomohlo, že ji znám, i když jsem v ní celou sezonu netrénovala. Hlavně jsem ale měla chuť vyhrát a mám obrovskou radost, že se nám to podařilo," řekla 179 centimetrů vysoká volejbalistka.

V semifinále Ostrava narazí na obhájkyně titulu. „Nikdo z nás si nedělá iluze, že bychom mohly Prostějov porazit - a ještě k tomu třikrát. Možná potrápit, ale pak budeme bojovat o bronz a to by byla ta nejlepší třešnička na dortu," prozradila Součková.

V sérii o 3. místo se utkají poražení semifinalisté, druhou dvojici tvoří Olymp Praha - Frýdek-Místek. Kterého soupeře by Ostrava brala raději? „To neřešíme, přijmeme to tak, jak to přijde, a budeme bojovat," těší se Součková na pokračování dlouhé sezony.

Autor: Marie Rodovská
Moravskoslezský deník