Facebook icon
YouTube icon

Holky budou ve Final Four bojovat jako lvice (13.6.2018)

Základní část Evropské ligy zvládly Češky bez porážky. Teď je čeká vrchol v Budapešti a trenér Zdeněk Pommer říká:

Holky budou ve Final Four bojovat jako lvice

Byla to spanilá jízda, při které dvakrát padlo Slovensko, Španělsko i Bělorusko! Omlazené družstvo českých volejbalistek postoupilo do Final Four Evropské ligy, které od čtvrtka hostí Budapešť, jako suverénní vítěz základní skupiny C.

„Nečekal jsem, že vyhrajeme všech šest zápasů a ztratíme v nich jen bod," přiznal trenér Zdeněk Pommer po jediné pětisetové bitvě v Minsku, v níž Češky porazily Bělorusky 3:2. „V reprezentaci letos tak trochu tvoříme staronový tým a ukázali jsme si, že je to dobrá cesta. Vyzkoušeli jsme spoustu hráček, kterým jsme otevřeli dveře do nároďáku, kde jsou poprvé," prozradil český kouč.

Zkušené opory v čele s Anetou Kocmanovou Havlíčkovou teď nahradilo volejbalové mládí. „Momentálně máme tři univerzálky, které podávají dobré a vyrovnané výkony. Byla to správná volba." ocenil vystoupeni Gabriely Kopáčové. Marie Toufarové a Gabriely Orvošové.

„To se ale týká i dalších hráček," konstatoval Pommer s tím, že v roli nahrávačské jedničky úspěšně obstála Kateřina Valková, která byla vloni na tomto postu trojka.

„Jedna věc je, jaké mají hráčky statistiky herních činností, na druhé straně dáváme i na jejich lidské vlastnosti. Nové holky do národního týmu zapadly a ty zkušenější jim ukazují cestu. Pro mě je strašně moc důležité, že všechny chtějí pracovat a zlepšovat se," chválil Pommer současný český výběr.

„V Evropské lize jsme dobře vykročili, ale vrchol bude samozřejmě její Final Four a pak kvalifikace na Evropu," připomenul kouč, že reprezentaci teď prověří silnější soupeři. Už ve čtvrtek večer v Budapešti domácí Maďarky.

„Za to, jak holky makají, si zaslouží dostat se co nejdál. Půjdeme ale zápas od zápasu," řekl před semifinále Evropské ligy. Druhou dvojici tvoří Bulharsko a Finsko. „Nálada v týmu je dobrá a po čtvrtečním návratu z Minsku dostaly holky dva dny volno, takže si trochu odpočinou. V neděli se sejdeme v Brně a začne příprava na Maďarky. Je to silný soupeř, navíc hraje doma, ale věřím, že holky budou bojovat jako lvice a uděláme dobrý výsledek," přiblížil finálový cíl.

Přispět by k němu mohli i diváci. „Čeští fanoušci v Praze a Jindřichově Hradci byli výborní. Do Budapešti to mají zase blízko moravští, takže by si ve čtvrtek a pátek mohli udělat volejbalový předvíkend a pak si s dětmi zablbnout v aquaparku," dodal kouč.

Druhý vrchol sezony, kvalifikaci na ME 2019, rozehrají Češky koncem srpna. Ve skupině mají Švédsko, Estonsko a Finsko.

Utkání můžete sledovat ve čtvrtek od 20:00 hodin ZDE...

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník