Facebook icon
YouTube icon

Iva Nachmilnerová po poháru s Frýdkem: Byla to studená sprcha, spadly nám hřebínky (3.12.2016)

V Českém poháru prošly v minulé sezoně až do finále, ale jejich cesta za obhajobou stříbrných medailí ve středu málem skončila už ve čtvrtfinále. Sokol Frýdek-Místek, který volejbalistky TJ Ostrava v jeho hale bez problémů porazily 3:0, vítězstvím v odvetě 3:0 srovnal stav série.

„Naštěstí jsme se popraly se zlatým setem a postup je náš," oddechla si reprezentační blokařka a ostravská kapitánka Iva Nachmilnerová po výhře 15:10 v dodatečné sadě.

V utkání jste byly favority, ale na palubovce jste tahaly za kratší konec. Podcenily jste svého soupeře?
Myslím, že jsme úplně šílené baby, protože jsme vůbec nezačaly dobře a hrály se zbytečným respektem. Místo, abychom získaly set a pak mohla dostat šanci i lavička, jsme to vzaly hodně nezodpovědně, což se nám nevyplatilo. Pak už se to s námi vezlo celou dobu. Chytit tempo potom bylo docela obtížné, protože Frýdek předvedl dobrý výkon a obětavě bránil v poli. Zato my jsme nebyly schopny ani dodržet pokyny, které jsme dostaly.

Zvrátit nepříznivý vývoj jste mohly ve třetím setu, kdy vám za stavu 21:20 stačily k postupu čtyři body. Proč to nevyšlo?
Byly jsme dost blízko, dlouho jsme vedly, jenže v koncovce jsme udělaly pár zbytečných chyb. Nečekala jsem, že to takhle pokazíme. Do zápasu jsme šly s tím, že ho chceme vyhrát, ale nepovedl se nám, hrály jsme špatně.

Do rozhodujícího tie-breaku jste šly ve stejné sestavě, ale na palubovce vypadaly jako úplně jiný tým…
Jsem ráda, že se nám povedl ten zlatý set, kde už to bylo o štěstí a o tom, že nám vyšly první balony, soupeř pak přestal hrát. Popraly jsme se s tím a postup je náš. (úsměv)

Takže pod hrozbou vyřazení hrajete lépe?
Bylo to buď, anebo. A kdyby to bylo už to nebo, tak mě asi z haly vezou nohama napřed. (smích) Byla by to obrovská hrubka, která by se nám stala. Na druhé straně ale člověk nesmí být vyklepaný, musí do toho jít naplno, prostě tam něco nasolit a začít s úplně jiným přístupem, což se nám ve zlatém setu povedlo.

Vidíte, kromě postupu, v takovém utkání něco pozitivního?
Je mi líto, že po dobrém volejbale minulý týden s Olomoucí jsme teď předvedly tak špatný výkon. Takové věci se ale dějí, každý den to nefunguje tak, jak by mělo, a někdy to prostě nevyjde. Byla to taková studená sprcha, která může mít do budoucna na nás i dobrý vliv. Zjistily jsme, že to zas tak dobře neumíme a trošku nám spadly hřebínky. Myslím, že bychom se měly nad sebou zamyslet, poučit se z toho a začít pracovat na tom, abychom tak škaredý volejbal před domácími diváky už nepředvedly.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník