Facebook icon
YouTube icon

Je to asi znovuzrození, říká po devátém vítězství Ostravy Kateřina Kolářová

Na začátku sezony to s nimi vypadalo špatně, vítězství patřilo spíše do říše snů. Rozjely se až těsně před koncem základní části extraligy a v útoku na body pokračují ostravské volejbalistky i v nadstavbě, ve skupině o 6. až 10. místo už se jim podařilo porazit všechny soupeřky. Úvod sobotního utkání sice nezvládly, ale pak společně zabraly a KP Brno doma zdolaly 3:1.

Parta jsme byly vždycky dobrá, ale výhrami se to ještě zlepšuje. Kolektiv se víc uceluje a na hřišti už je to vidět," radovala se z devátého vítězství v sezoně Kateřina Kolářová, nahrávačka a kapitánka TJ Ostrava.

V nadstavbě, kde jste vyhrály všechna čtyři utkání, působí tým proti základní části extraligy na hřišti jako vyměněný…

Je to asi naše znovuzrození (smích). Vyplatilo se dlouhé trénování a dřina, kterou v přípravě odvádíme. Když člověk chce, natrénuje a věří tomu, dá se vyhrát i v době, kdy se mančaftu nedaří a nemá papírově kvalitní hráčky. Několik vítězství za sebou se soupeřkami, které nás vloni pravidelně porážely 3:0 nebo 3:1, nás zvedlo psychicky a s každým novým roste herní pohoda týmu. Už nemáme strach něco zkusit, rvát se a dát do sportu víc odvahy.

Doháníte bodové manko z nevydařeného začátku sezony?

Samozřejmě. Možná je pro nás lepší, že nás všichni trochu i podceňují a myslí si, že nás lehce porazí, když zatlačí servisem a dostanou nás do herního stresu. My se ale pomalu dostáváme nahoru, a to nám pomáhá. Je výborné, že jsme vyhrály ve Šternberku i v Praze na Slavii, protože to jsou body, které se opravdu cení. S SG a KP Brno jsme teď měly výhodu domácího prostředí. Víme ale, že oba týmy dokážou ve svých halách kousat a doufáme, že se nám podaří urvat i nějaké body u nich.

V tabulce se Ostrava posunula z devátého na osmé místo, poslední postupující do play off. Bude útok na vyšší pozice pokračovat?

To je náš cíl. O všem rozhoduje play off a po loňské baráži bychom se do něj chtěly dostat. Nechceme ale narazit na první Prostějov – pravděpodobnost, že by se nám ho podařilo vyřadit, je velice malá. Snažíme se proto v tabulce jít na vyšší příčky. V nadstavbě je teď důležité vyhrávat každý zápas, nejlépe za tři body, abychom do play off šly z co nejlepší pozice a v něm získaly pro nás hratelného soupeře.

Autor: Marie Rodovská